У Луцьку ‒ проблема з видачею посвідчень багатодітнім сімʼям

У Луцьку ‒ проблема з видачею посвідчень багатодітнім сімʼям
У Луцькому ЦНАПІ немає бланків для видачі посвідчень багатодітної сімʼї.

Через це утворюються черги, що, своєю чергою, не дозволяє отримати документ оперативно, ‒ пише Україна молода.

У відділі сім’ї та молоді Луцької міськради підтвердили інформацію: справді, існує черга на ці документи, тому що потрібних бланків Волинь вже не отримує понад рік. Хоча, за словами чиновників, не раз зверталися до Міністерства соціальної політики, писали відповідні звернення, але Київ уперто радить використовувати запаси бланків, які, можливо, є в районах області. Мовляв, хай поділяться з Луцьком. Тому луцьким родинам доводиться чекати, коли вони надійдуть з якогось району. Скільки ще чекати, ніхто не каже.

«Ми з радістю виписали б ці документи хоч сьогодні, це неважко. Були часи, коли ми виписували їх по сто штук. Міністерство вважає, що в області вони є», ‒ пояснили управлінці молодіжної служби.

Для порівняння, у Камінь-Каширському районі, який є лідером з народжуваності на Волині, таких проблем немає.

«Поки що немає. Дитячі посвідчення ще є, а батьківські скоро закінчаться. Ми замовляли їх наперед, виходячи з того, що у нашому районі найбільше багатодітних родин. Нам часто дзвонять з інших районів, просять, благають поділитися. Раніше ділилися, а тепер не можемо, бо самі залишимося без посвідчень. Люди приходять і вимагають свого. Діти мають право на безкоштовний проїзд, батьки ‒ 50-відсоткову знижку на комунальні послуги. Не буде посвідчень ‒ претензії до нас будуть», ‒ прокоментували ситуацію в районній службі у справах сім’ї, молоді і спорту.

В обласному ж управлінні повідомили, що ситуація із посвідченнями дійсно критична, особливо із батьківськими. В області вичерпуються останні їх запаси. Якщо раніше вирішували частково проблему за рахунок перерозподілу, то тепер уже немає чого ділити.

Днями обласна влада має вкотре відправити лист до Києва з проханням виділити області, яка є лідером iз народжуваності в Україні, нові посвідчення. Востаннє Волинь отримувала 100 посвідчень наприкінці минулого року. Ситуацію загострило також те, що були внесені зміни до законодавства, згідно з якими діти, які навчаються і яким не виповнилося 18 років, продовжують користуватися пільгами. Тому в регіонах потреба в документах виросла майже удвічі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: проблема
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку ‒ проблема з видачею посвідчень багатодітнім сімʼям
06 вересень, 2013, 15:28