На Львівщині встановили рекорд наймасовішого виконання колядки на сопілках.ВІДЕО

На Львівщині встановили рекорд наймасовішого виконання колядки на сопілках.ВІДЕО
У селі Стрілки, що на Львівщині, 16 січня зафіксовано новий рекорд України - 406 сопілкарів разом виконали колядку "Нова радість стала".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рекорд надзвичайно зворушливий і класний. Я сьогодні зафіксував тут 406 людей, які одночасно на сопілці виконували колядку «Нова радість стала»... Мені дуже приємно сьогодні вручати цю грамоту від Книги рекордів України пану голові Стрілківської територіальної громади», - зазначив представник Книги рекордів України.

Учасники акції вишикувалися у формі восьмикутної зірки та одночасно в тональності Ре-мінор виконали на сопілках відому колядку, потім її заспівали і знову заграли. Підрахунок учасників, які грали на сопілках, провели за допомогою дрона.

Наймолодша учасниця - учениця другого класу місцевої школи, а найстаршому нещодавно виповнилося 75 років.

Свято продовжилося виступами вертепів. Присутні також посмакували стравами від бойківських господинь, узяли участь у конкурсах, розвагах і майстер-класах.

Сьогоднішній рекорд учасники присвятили пам'яті вчителя музики Миколи Пукія, який разом з колегою Ярославом Мицаком став зачинателем на Старосамбірщині гри на сопілках. Так, у квітні 2015 року Книга рекордів України фіксувала тут ще один рекорд – наймасовішого виконання гімну на сопілках. Його встановили школярі зі Старосамбірщини під орудою Миколи Пукія. Музиканта не стало у віці 52 років.

Як ми нещодавно повідомляли, ще один рекорд України встановили 10 січня у селі Підгір'я Івано-Франківської області - майже 4,5 тис. людей разом заспівали колядку "Нова радість стала".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Головне на цьому, не зупинятись. Ще б з барабанами та трембітами, а для видовищності дійства мона виконувати голяком, це придасть як то кажуть креативу.
Відповісти
Останні новини
На Львівщині встановили рекорд наймасовішого виконання колядки на сопілках.ВІДЕО
16 січень, 2022, 21:39