Губернатор Волині навідався в село, де бойкотували Перше вересня

Губернатор Волині навідався в село, де бойкотували Перше вересня
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час зустрічі з осівчанами пообіцяв докласти максимум зусиль для будівництва нової школи в Осівцях, що у Камінь-Каширському районі.

Зустріч губернатора із мешканцями села, де бойкотували Перше вересня, відбулася у п’ятницю, 6 вересня, - повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Нагадаємо, першого вересня селяни не пустили до навчального закладу дітей. Владці запропонували тимчасово влаштувати дітей навчатися у школу в райцентрі, але люди відмовилися і заявили, що хочуть зустрічі із губернатором.

Борис Клімчук відвідав місцеву школу, поспілкувався з педагогами та учнями, які наразі уже повернулися і навчаються у старій школі.

Окрім того, очільник ОДА зустрівся з громадою населеного пункту для обговорення проекту будівництва освітнього закладу.

Так, з 2 вересня там працює група фахівців з управління освіти та науки, капітального будівництва ОДА з вивчення можливостей планування та фінансування будівництва школи у наступних бюджетних періодах.

«Я так само, як і ви, переймаюся тим, що у селі немає повноцінної школи. Однак запевняю, що докладу максимум зусиль для її будівництва», - зауважив Борис Клімчук.

Разом із громадою села прийнято рішення звести в Осівцях загальноосвітню школу I-III ступенів, загальною потужністю на 296 місць. Дитсадок не будуватимуть, адже діючий – комфортабельний та просторий.

Будівництво освітнього закладу розраховано на два наступні роки, загально-кошторисною вартістю – понад 20 мільйонів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де фото? А відео? думаю досить цікаві кадрий цитати були б?!
Відповісти
Невже Ви припускаєте, що поліщуки тягали шістку смотрящего по області за бороду?
Відповісти
він як завжди там комєдії ламав та до жінок обніматись ліз..стиль ще той..прастий гаспадарник (крепкій)
Відповісти
А скільки в Осівцях дітей шкільного та дошкільного віку? Всього населення 1196 чоловік... Чи не буде так, що побудуємо школу на 300 дітей, а років через п'ять туди не буде кому ходити... Не по-господарськи панове розкидатись бюджетними коштами... Давайте створимо прецедент і завтра в селі де 10 дітей будуватимемо школу на 100... МАРАЗМ...
Відповісти
це усе відносно - треба будувати школу, як культурний центр, з інтернетом, бібліотекою, дитячим садком і т.д. Школа повинна бути культорологічним центром у селі!!!Це важливо, як і бібліотека, і ФАП!
Відповісти
"треба будувати школу, як культурний центр, з інтернетом, бібліотекою, дитячим садком і т.д." А під "т.д." - кафешка з пивом, я так розумію?
Відповісти
і кошти тут питання другорядне, нам потрібно формувати культуру поведінки в селі і не тільки!до речі, і в місті також!( потім буде народ меньше пити і буде меньше злочинів!)
Відповісти
А чому саме в Ольблє Лядському будувати? Рано чи пізно, краще раніше ми прийдем до реформування громад і я не думаю, що в Лядцях буде центр громади, а в кожному невеликому хуторі створювати культурологічні центри - це потьомкінські села...Навіть Білорусь від цього відмовилась, їздили є наші депутати тиждень тому в Малориту і бачили, що навіть там вже провели реформи в освіті і медицини, а наші знов стоять нарозкарачки...
Відповісти
Опа. Це прес-служба так пише? Дивно. А в Осівцях клімчук мені на камеру сказав, що він з дослівно "неслужбовою поздкою тут"
Відповісти
поїздкою тобто )))
Відповісти
Богдане, а чому нічого немає на "ВК" про візит генерал-губернатора в Осівці?? Що заблокували сайтик?
Відповісти
Та ну, так зразу... http://visti-kamenia.com/news/klimchuk-v-osivcyah-rozkazuvav-anekdoti-i-zaklikav-vovka-ne-nervuvatisya-fotovideo-02239-06
Відповісти
висраної Клімчуком і камінським начальством цегли якраз вистачить на будівництво нової школи.
Відповісти
Той "абирвалг", як поганий кіт, вже гадить не тільки на районному рівні (сайт "Вісті Каменя"), але перебрався і на обласний. Позорить передових лебців - осівчан всякими поганими словечками. Але суть правильна, як кажуть москалі, - керовніки "ссуть", пісяють по нашому.
Відповісти
я акадємієв не закінчував, тому кажу, що думаю)
Відповісти
А ви думали про те, що там 1269 мешканців. Це менше, ніж учнів у школі, де я вчилася. Уявіть які кваліфіковані вчителі там працюють. Чи не ліпше було б тих діток возити шкільним автобусом у більшу школу? Зрештою міські діти часто добираються до школи 30-40 хв заради кращого навчального закладу. Чи я не права?
Відповісти
Останні новини
Губернатор Волині навідався в село, де бойкотували Перше вересня
06 вересень, 2013, 16:26