Нардеп з Волині: нова ініціатива уряду захищає інтереси «Сім’ї»

Нардеп з Волині: нова ініціатива уряду захищає інтереси «Сім’ї»
Зміни, які уряд пропонує внести в деякі інвестиційні закони України, мають на меті захист «Сім’ї» та олігархів, - вважає народний депутат Євген Мельник (ВО «Свобода»).

«Уряд Азарова-Арбузова спромігся виділити як пріоритетні з 2013 по 2032 роки лише чотири галузі економіки: агропромисловий комплекс, житлово-комунальний, машинобудівний та транспортну інфраструктуру. Саме ці галузі економіки є найбільш привабливими для членів «Сім’ї» та олігархічного бізнесу, які скупили всі основні активи в цих сферах, починаючи від обленерго і закінчуючи авіакомпаніями», - цитує нардепа партійна прес-служба.

Також Євген Мельник звернув увагу на те, що закон створює умови для тіньових непрозорих схем і негативно позначиться на залученні інвестицій.

«На жаль, закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання залучення інвестицій» не вирішує питання створення нових робочих місць, а сприяє ще більшій корупції та тінізації економіки. Все через те, що визнавати проект інвестиційним за поданням облдержадміністрацій має право лише Кабінет Міністрів.

Під інвестиційний проект буде заздалегідь закладено чимало непрозорих схем. Зокрема, якщо проект визнають інвестиційним в зазначених пріоритетних галузях економіки, то його інвестори отримають ряд звільнень від сплати за землю, матимуть право безмитно ввозити на територію України обладнання та отримають державні гарантії по сплаті відсотків за кредити. Таким чином, влада знайшла черговий привід фінансувати інвестиційні проекти олігархів, дбаючи про стабільне зростання їхнього капіталу», - відзначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Мельник
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Легка промисловість знову залишається падчеркою...
Відповісти
досить таки прогнозовано.
Відповісти
Останні новини
Нардеп з Волині: нова ініціатива уряду захищає інтереси «Сім’ї»
06 вересень, 2013, 16:43