Волинянин не спить уже 20 років

Волинянин не спить уже 20 років
70-річний Федір Нестерчук із райцентру Камінь-Каширський не спить упродовж 20 років – на думку лікарів, у чоловіка рідкісна хвороба Рейно, яка спричинила аномальне безсоння.

Про це інформує Gazeta.ua.

«У моїй родині ніхто не страждав на безсоння. Я перший. Якби знати причину від чого це з'явилося, то може й вилікувався б. Проблеми почалися 30 років тому. Думаю, стреси на роботі до цього призвели. Працював головою колгоспу. Бувало спав лише 2-3 години на добу», - розповів волинянин.

За словами Нестерчука, зараз він максимум може поспати півтори години. 2011 року один місяць так спав. А зазвичай уночі дрімає півгодини. З вечора є бажання заснути. А як ляже - сну немає. Пробував снодійні, від них потім болить голова. Травами, гіпнозом, лікувався - не допомогло.

«Їздив у санаторій. Помістили мене в так званий кабінет сну. Приємна музика, зелені багато, напівтемрява, диванчики спеціальні, зі скрипом - начебто на возі їдеш, заколисує. Доктор проводить сеанс лікувального гіпнозу. Молодиці, які теж скаржилися, що очей не стуляють - хропуть. А я лежу й думаю: от дурень, повірив, що допоможе», - каже чоловік.

Аби просто не лежати в ліжку, Федір слухає радіо, дивиться телевізор. Раніше багато читав - Буніна, Толстого, Маяковського. «Слово о полку Ігоревім» напам'ять вивчив.

«Зараз очі сильно болять, менше читаю. Влітку встаю о пів на четверту. Беруся за косу, йду на луг. У дворі, хліві прибираю. А взимку лежу до шостої, доки гімн по радіо не заграє. Зранку не втомлений, нормально їм», - розповів волинянин.

У Нестерчука діагностували рідкісну хворобу Рейно - це коли виникають спазми артерій рук і ніг. Лікарі пояснили, що природа цього захворювання мало вивчена. Можливо, вона і вплинула на фізіологію сну.

«Я вже змирився. Хворобою це не вважаю. Звик не спати. Працюю нічним сторожем. Сусіди досі не вірять, що я вночі не можу заснути. Часто питають, чого по двору ходжу, світло в хаті горить усю ніч», - каже Федір Нестерчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин не спить уже 20 років
18 лютий, 2012, 17:19