Хресний хід у Луцьку. ФОТО

Хресний хід у Луцьку. ФОТО
У Луцьку відбувся хресний хід, учасники якого вшанували чудотворний Холмський образ Богородиці.

Захід відбувся в неділю, 8 вересня, маршрут ходи пролягав від Свято-Покровського кафедрального храму до Музею волинської ікони, де перебуває ця чудотворна ікона Божої Матері священнослужителі Луцького міського і районного благочинь, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ МП.

Очолювати процесію вихованці недільної школи при Свято-Покровському кафедральному храмі. З вуст учасників хресної ходи лунали церковні піснеспіви, особливо ті, якими Церква прославляє Божу Матір.

На Театральному майдані клірик Свято-Покровського кафедрального храму архімандрит Аліпій (Сапіга) прочитав Євангеліє, після чого ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз окропив вірних свяченою водою.

Біля Музею волинської ікони до священнослужителів і вірян долучився керуючий Волинською єпархією митрополит Волинський і Луцький Ніфонт.

Митрополит Ніфонт очолив молебень із акафістом до чудотворного Холмського образу Божої Матері. Під час богослужіння до святині приклались більше тисячі людей.

«Дорогі мої любі волиняни, я дякую вам за ваші молитви, за те, що ви в міру ваших сил молитесь за мене, за моє здоров’я. І сьогодні ми піднесли наші молитви до Матінки Божої, щоб вона оберігала нас усіх, наш край. Дай Боже, щоб і на наступну осінь ми дочекались тієї недільки, коли ми знову зможемо ось так помолитись перед цією святинею. Хочу подякувати і працівникам Музею волинської ікони за те, що вони реставрують і оберігають наші святині, бережуть цю святу Холмську ікону Богородиці», - зауважив, у своєму архіпастирському слові до присутніх, владика Ніфонт.

«Нехай Матір Божа оберігає вас Своїм святим омофором, і просто Своєю материнською любов’ю, дорогий владико», - додав секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.

«Дорогий владико, ми навіть не очікували, що ви прибудете сьогодні сюди і очолите тут Богослужіння. І це, що ви є сьогодні тут, приносить нам радість, радієте ви і радіє ваша паства. Адже саме ви 11 років тому започаткували традицію проводити хресні ході до нашого музею, аби вшанувати Хомську ікону Богородиці. Прийміть від нас у дарунок букет квітів», - зауважила, вітаючи волинського архієрея завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва.

Насамкінець клірик Свято-Покровського кафедрального храму протодиякон Ростислав Петров виголосив многоліття владиці, працівникам музею та усім присутнім, і улюблене нашими вірянами волинське «Многі вам літа», як і зазвичай, співали усі присутні.

Варто зауважити, що сума пожертв на реставрацію Холмськоі ікони Божої Матері, зібрані віруючими УПЦ МП під час такого особливого молитовного вшанування цієї святині цього року склала 22 тисячі 52 гривні, що на тисячу гривень більше ніж торік.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хресний хід у Луцьку. ФОТО
09 вересень, 2013, 08:45