Луцькі комунальники хочуть більше грошей на відлов бродячих собак

Луцькі комунальники хочуть більше грошей на відлов бродячих собак
Луцькому комунальному підприємству «Ласка» не вистачає власних коштів для відлову безпритульних тварин у місті: комунальники хочуть, аби за це платили підприємства і організації міста.

Про це розповіла директор підприємства Богдана Новарчук під час сесії Луцької міської ради у понеділок, 9 вересня.

За її словами, аби спіймати зграю собак, необхідно до трьох упаковок медикаментів вартістю 100 гривень кожна, а також до десяти «дротиків», кожен з яких коштує близько 200 гривень. Такі витрати «Ласка» нести не може, каже Дана Новарчук.

Відтак директор підприємства запропонувала, аби тварин на території підприємств, складських приміщень, будівельних майданчиків відлвлювали за рахунок їх власників. Вона навела приклад торгового комплексу «Діамант», біля якого жило 15 собак, але власник сказав, що «йому байдуже, і це ваші проблеми».

Пропозицію Новарчук підтримав луцький міський голова Микола Романюк. «Якщо в тебе на території розводяться собаки, які шкодять суспільству - плати. За все в цьому житті треба платити», - пояснив він.

Також директор підприємства «Ласка» зазначила, що пересічні лучани негативно ставляться до відлову безпритульних тварин і нападають на комунальників, які їх відловлюють.

«Наші жителі агресивно відносяться до відлову. Один з наших працівників скаржився, що йому поцілили в голову горшком від вазона», - пояснила Новарчук.

Вона додала, що в Луцьку провели загальний перепис безпритульних собак. «В нас унікальна ситуація, в жодному місті не проводиться такий перепис. Я знаю кожну безпритульну собаку в обличчя. Безпритульних - трохи більше двох тисяч», - зазначила директор комунального підприємства «Ласка».

Під час обговорення пропозицій Новарчук депутат міськради Юрій Вега згадав приклад столиці Румунії Бухареста, де стерилізовані собаки загризли 4-річну дитину. Після цього мер Бухареста дав вказівку відстріляти всіх безпритульних собак у місті.

«Але ми так робити не будемо», - зазначив луцький міський голова Микола Романюк.

У підсумку депутати не підтримали пропозицію Богдани Новарчук. «За» - 23 голоси з необхідних 26.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дано, по-перше, в українській мові собака чоловічого роду. І в нього не обличчя, а морда. Чи, може, ти про інших собак, який не виловити.
Відповісти
Останні новини
Луцькі комунальники хочуть більше грошей на відлов бродячих собак
10 вересень, 2013, 09:12