Волинські аграрії ‒ аутсайдери з поставки зерна

Волинські аграрії ‒ аутсайдери з поставки зерна
Українські хлібороби станом на 9 вересня поставили на зернові склади Аграрного фонду України 745 тисяч тонн зерна. Волинь натомість пасе задніх.

Виконання плану виконано менше ніж на 10 %, ‒ повідомляють у прес-службі Агрофонду України.

«На виконання форвардних біржових контрактів аграріями вже завезено на сертифіковані зернові склади 745 тис. тонн зерна, що становить 72% від законтрактованих обсягів», ‒ йдеться у повідомленні.

Найбільші обсяги зерна поставлено на елеватори від аграріїв Вінницької, Полтавської, Кіровоградської та Сумської областей. При цьому сільгосппідприємства Харківської та Чернівецької областей вже завезли на елеватори необхідні обсяги. Поставка у Сумській, Львівській, Полтавській, Кіровоградській, Донецькій, Вінницькій та Чернігівській областях знаходиться в межах 90 % від необхідних обсягів.

Натомість, низькі темпи поставки зерна спостерігаються у Тернопільській (22%), Запорізькій (40%) областях та АР Крим (39%).

Як зазначили в Агрофонді, аграрії Харківської та Кіровоградської областей практично повністю виконали свої зобов’язання. Найнижчій рівень переоформлення (менше 10%) спостерігається у Волинській, Рівненській, Тернопільській та Запорізькій областях.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АПК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На волинський складах злі милі їдять багато зерна. Аграрії остерігаються :))))))
Відповісти
не здають, щоб знов миші не з"їли зерно,як було раніше на Волині
Відповісти
Цікаво, а де тому зерну тут взятися... обїжджав поля в липні аж до любомльского району - більшість зернових полів були неварті того, щоб виганяти комбайни в поле і палити солярку - до 20ц/га далеко не дотягувало. І це при тому, що природна врожайність пшениці 12-16ц/га. Насіннєві станції і інститути ніби тупо ігнорують Поліську полосу в плані злакових і злаково-бобових. Вповні реально і доступно в сучасних умовах видати сорт для нашої зони, який би забезпечив 40ц/га.
Другий аспект існує також. Досвід навчив фермера, що варто зерно притримати до весни, коли ціна на нього стрімко піде вгору і тоді вже продавати, тим більше в держрезерв. Зараз ціна на зерно є мінімальною, це закономірно. Нікуди той держрезерв не дінеться, яка їм різниця - зараз зерно в фермера засИпати собі, чи пізніше - всеодно постачальник то залишається тим самим і нікуди інакше він своє зерно не подіне.
Відповісти
Останні новини
Волинські аграрії ‒ аутсайдери з поставки зерна
10 вересень, 2013, 15:16