Луцький мер наобіцяв найбільше в Україні. РЕЙТИНГ

Луцький мер наобіцяв найбільше в Україні. РЕЙТИНГ
Луцький міський голова Микола Романюк очолив рейтинг мерів українських міст за найбільшою кількістю обіцянок, а мер Володимира-Волинського Петро Саганюк ‒ перший за критерієм «безвідповідальності».

Моніторинг діяльності посадовців проводить система народного контролю «Слово і діло».

Так, видання щодня перевіряє діяльність 1 037 політика України. Протягом свого існування система нарахувала 15 961 обіцянку, з яких виконано лише 2 729.

Серед тих, чию діяльність моніторять, ‒ президент України, премʼєр-міністр України, члени Кабінету міністрів України, державні чиновники високого рангу, народні депутати України, політичні партії і блоки, суспільно-політичні діячі України, губернатори, депутати обласних рад, мери, голови районних адміністрацій, депутати міських і районних рад. Експерти рахують, що наобіцяли посадовці, хто найбільше виконав і хто не виконав обіцяного.

Тож, за результатами станом на 11 вересня, луцький мер Микола Романюк ‒ перший серед «обіцяльників». Всього він дав 182 обіцянки, з яких виконав 33, не виконав ‒ 37. 112 ‒ у процесі виконання. Таким чином, він ‒ 5-ий у списку тих, хто виконав обіцяне і 2-ий серед тих, хто наобіцяв, а не виконав.

Окрім того, видання оцінює діяльність не лише за кількістю обіцяного, а й за якістю ‒ співвідношенням виконаного до загальної кількості обіцяного. За цим критерієм у першій 20-ці рейтингу засвітилися аж 4 мери волинських міст ‒ очільники Нововолинська, Володимира-Волинського, Луцька та Ковеля.

Так, «за відповідальністю» у виконанні обіцяного міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков посів 11 місце, виконавши 26% з обіцяного. Петро Саганюк набрав 22 %, зайнявши 15 сходинку, Микола Романюк опинився на 18 місці з 18 %. Стільки ж відсотків і в Олега Кіндера.

Натомість «найбезвідповідальнішим» ‒ за співвідношенням невиконаного до загальної кількості обіцяного ‒ став також волинянин, очільник Володимира-Волинського Петро Саганюк з 50 %. Мер Ковеля Олег Кіндер посів 3-тє місце з 45 %, Віктор Сапожніков ‒ 5-те з 39 %. Очільник обласного центру Микола Романюк «за безвідповідальністю» ‒ на 16 місці з 20 %.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: рейтинг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ви друкуючи цю заказуху самі читали сайт "Слово і діло"? Гляньте яка там інформація застаріла. Вже Волиньпосту не вистачає інформаційних приводів. Просто невігласи якісь, а не журналісти...
Відповісти
А ви, друкуючи цей коментар, самі дивились сайт "Слово і діло"? Там кожного дня десятки нових обіцянок з'являється і всі вони перевіряються. Де ви там застаріле знайшли? Це може у вас щось застаріло?
Відповісти
Чого це застаріла? Ви самі почитайте перед тим як писать!
Відповісти
Останні новини
Луцький мер наобіцяв найбільше в Україні. РЕЙТИНГ
11 вересень, 2013, 12:23