«Не треба вилазити людям на голову», - лучанка про будівництво під вікнами

«Не треба вилазити людям на голову», - лучанка про будівництво під вікнами
Лучани, які мешкають у будинках №22 і №24 на проспекті Соборності, налаштовані боротись із будівництвом торгового комплексу під їхніми вікнами.

Небайдужі жителі цих будинків зібрались 18 лютого, щоб обговорити ситуацію і спланувати свої подальші дії.

Нагадаємо, нещодавно на проспекті Соборності неподалік РАЦСу розпочалось будівництво, яке має офіційну назву «Реконструкція магазину-салону «Автокласик». Замовник – приватне підприємство «Лемарк».

Як розповідають місцеві мешканці, перед початком будівельних робіт з ними ніхто не радився, ніхто не знайомив з проектом запланованої будівлі.

За інформацією жителів, у цьому торговому комплексі буде супермаркет «Салют» і бутіки. Мешканці також кажуть, що власник майбутньої новобудови – це власник мережі супермаркетів «Салют». Також вони розповідають, що супермаркет розташують на першому поверсі, а бутіки будуть на другому.

«Прямісінько під нашими вікнами планується встановити кілька потужних котлів. Але це ж страшні викиди! Від них страждатимуть не тільки жителі перших поверхів, а й усі інші. А з якої сторони буде вивантаження товару? Біля будинків. А смітники? Теж саме. Як повітря циркулюватиме, як сонце потраплятиме, якщо перший і другий поверх повністю затулять? Хто знає, які можуть бути наслідки від будівництва? Тріщини можуть з’явитись, буде пилюка, шум», – обурюється мешканка будинку №22 Лариса Шайдевич.

«Я особисто не проти того, щоб тут щось будували. Тут велика ділянка, яка дуже довго стоїть необлагороджена. Я готова змиритись із тим, що буде дискомфорт під час самого будівництва. Від цього нікуди не втечеш. Але ж не треба вилазити людям на голову», – додає вона.

Обурені лучани переконують: фірма «Лемарк» розпочала будівництво, не маючи на це усіх необхідних документів, і якби не морози, то нині б тут кипіла робота.

«Але в них, очевидно, працює солідна команда юристів, в них є багато документів, тому вони почувають себе впевнено», – зазначив один із мешканців.

Проте жителі будинків №22 і №24 не готові мовчки спостерігати за сумнівним будівництвом. Уже розпочали збирати підписи та готують звернення до міської влади. Планують також делегацією прийти на прийом до міського голови.

«Коли підніметься велика кількість людей, реагувати будуть змушені. Тут треба підключати і прокуратуру, і міліцію, і журналістів, і самих мешканців», – висловилась Лариса Шайдевич.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так людям треба підійматись
Відповісти
Оце Романюк з Козюрою приклад показали, на ГПЗ біля Депо також людям під вікнами зупинку строять, перший поверх вже не видно. Треба, щоб не тільки протистували ті кого це зачепило, а всі мешканці, бо ніхто не застрахований від товстосумів.
Відповісти
Салюти створюють у місті здорову конкуренцію Вопакам і Колібрисам. Проте на відміну від останніх в них приємно зайти та й за прилеглою територією доглядають. На проспекті Грушевського неодноразово наблюдав картину, коли прибиральниця магазину збирала мусор залишений жителями прилеглих будинків біля супермаркету (тому що смітників рядом нема). Звинувачувати потрібно міську владу, яка спочатку дала дозвіл на будівництво, а думку жителів не запитала.
Відповісти
Останні новини
«Не треба вилазити людям на голову», - лучанка про будівництво під вікнами
20 лютий, 2012, 09:01
Завтра стане ще тепліше
19 лютий, 2012, 15:24