Стало відомо, які волинські шахти приватизують

Стало відомо, які волинські шахти приватизують
Фонд державного майна України затвердив перелік 42 вугільних підприємств, які підлягають підготовці до приватизації у 2013 році.

Серед обʼєктів ‒ і волинські шахти, ‒ пише видання Енергетика України.

Зокрема, у Волинській області під приватизацію підпадають «Нововолинське» шахтоуправління, «Шахта «Бужанська» та «Шахта «№ 9» Нововолинська».

Як відомо, у вересні 2012 року Кабінет міністрів прийняв постанову №987 «Про затвердження переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації у 2012-2014 роках, та критеріїв визначення способу їх приватизації». Туди увійшло 1200 державних підприємств.

Тож, мова про приватизацію шахт ведеться ще з початку року. Тоді Міненерговугілля визначило 13 вугільних підприємств, серед яких і ДП «Волиньвугілля», які повинні були до 3 березня 2013 року провести підготовку обʼєктів держвласності, що підлягають приватизації.

Натомість деякі експерти розкритикували ініціативу уряду масової приватизації. За оцінками директора Інституту економіки та прогнозування НАНУ Валерія Геєця, поспішна приватизація не тільки призведе до продажу підприємств за заниженою ціною, як це було в попередні роки, але і позбавить бюджет податкових надходжень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.