Табачник історію не скасує, але українську мову уріже

Табачник історію не скасує, але українську мову уріже
Міністр освіти Дмитро Табачник категорично заперечив інформацію про можливе скасування в 5-9 класах школи предмету «Історія України», втім підтвердив, що скорочення уроків української мови можливе.

Про це пише ТСН з посиланням на «Сегодня».

Нагадаємо, 19 лютого ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що проект нового навчального плану для 5-9 класів середньої школи передбачає зменшення годин на вивчення української мови та літератури і скасування предмету «Історія України».

«Абсолютна брехня! Схрещувати предмети ніхто не буде», – заявив міністр з приводу того, що начебто має з’явитися інтегрований курс історії, в якому буде поєднано всесвітню історію та історію України.

Він пояснив, звідки взялися чутки про подібні скандальне нововведення: «Справа в тому, що в стандарті записано: гуманітарна складова досягається викладанням таких предметів – і йде перерахування. Це норма стандарту, де через кому записані «Історія України», «Загальна історія» тощо».

«Але якщо в розділі «Природничі науки» записано «Біологія» та «Географія», «Фізика» та «Хімія», це не означає , що біологію з географією і фізику з хімією хтось буде схрещувати!» – наголосив Табачник.

Водночас дані про намір скоротити в середніх класах кількість годин на вивчення української мови та історії виявилися точними.

«Не пам'ятаю конкретні цифри, але скорочення можливі, серед іншого вони можуть торкнутися української мови та історії», – визнав Табачник.

За його словами, робиться це для того, щоб, по-перше, 1 урок на тиждень заощадити для більш поглибленого вивчення інформатики, а по-друге – збільшити кількість годин іноземної мови.

«У Європі, куди так хочуть наші доброзичливці, 85% школярів вчать дві іноземні мови. Для інформатики та другої іноземної мови потрібні додаткові години, але додати 9-10 уроків на тиждень не дозволяють фізіологічні норми. Тому на певні скорочення міністерство, можливо, піде», – повідомив глава відомства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дети, запомните, «кофе» и «виски» — это «он». «Оно» — это говно и министерство образования
Відповісти
Інформатика та іноземні мови - ширма і дитяча відмазка для українофоба Табачника, котрого вже давно слід було депортувати в його улюблену державу. Хай там своїм "гаспадам" сандалі цілує!
Відповісти
Люди! це просто знущання над нами! хіба ж владі повилазило, що терпить такого дегенерата! тільки безмозка людина може таке витворяти. він просто плює на нашу мову і сміється, дивлячись на нас! Дійсно, інформатика "важливіша", ніш знання рідної мови...
Відповісти
Останні новини
Табачник історію не скасує, але українську мову уріже
20 лютий, 2012, 09:05