Професія рятувальника стає модною, – головний пожежник Волині

Професія рятувальника стає модною, – головний пожежник Волині
Останніми роками кількість охочих працювати рятувальником збільшується.

Про це розповів під час прес-конференції 11 вересня начальник обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал Володимир Грушовінчук (на фото).

Якщо раніше було 2-3 кандидатури на місце у вищих навчальних закладах цивільного захисту, то зараз – 7-8, – зауважив посадовець.

Нині у Волинському гарнізоні працює 1061 людина. Загалом є 24 підрозділи державної пожежної охорони.

У 2013 році пожежно-рятувальними підрозділами області здійснено 6138 виїздів за сигналом «Тривога», з них: 674 – на пожежі під час яких загинуло 12 осіб; 596 – на аварійно-рятувальні роботи та 14 на ДТП.

З початку року зареєстровано 6 надзвичайних ситуацій: 2 пов’язані із сніговими заметами, ще 2 – з масовим отруєнням людей, аварія двох пасажирських автобусів в Ковельському районі, під час якої загинуло 9 людей, та гроза з надмірним випаданням опадів у Луцьку.

Протягом року пожежно-рятувальними підрозділами області проведено понад 80 гарнізонних тактико-спеціальних навчань на об’єктах різного призначення, а також тактико-спеціальні навчання на хімічно небезпечних об’єктах області з метою тренування персоналу об’єктів, аварійно-рятувальних служб міст та районів області до реагування на можливі надзвичайні події пов’язані з викидом хімічно-небезпечних речовин.

Як розповів Володимир Грушовінчук, працівниками служби «101» на пожежах врятовано 16 волинян, з них 2 діток, у різних надзвичайних подіях – ще 20 людей.

Доводилося виконувати чимало аварійно-рятувальних робіт: взимку у великих містах області розгортали наметові містечка для обігріву громадян у сильні морози, навесні очищали від мокрого снігу дахи будівель, допомагали доправляти хворих до медичних закладів на пожежному автомобілі у заметілі, дітям – дістатись до райцентру для складання іспитів ЗНО тощо.

За словами Грушовінчука в області налічується 348 захисних споруд. Загалом на Волині, додав він, знаходиться 12 хімічно-небезпечних об’єктів (у Луцькому, Ковельському, Рожищенському, Іваничівському, Маневицькому, Ратнівському районах, а також у Нововолинську), в них розміщено 20 небезпечних хімічних речовин.

Окрім того, начальник обласного управління ДСНС повідомив: на підприємствах, в установах, організаціях області та житловому секторі створено та функціонують 1429 добровільних формувань. На їх озброєнні знаходиться 61 одиниця основної та 8 одиниць допоміжної техніки, а також 25 мотопомп.

«Слід сказати, що результат від цього відчутний. Завдяки вдало організованій профілактичній роботі в області вдалося стабілізувати ситуацію з пожежами та негативними наслідками від них, кількість пожеж на них зменшилась загалом на 23,28 %», – наголосив посадовець.

Також за словами Володимира Грушовінчука, в області функціонує 104 місцеві пожежні команди, які є первинною ланкою у ліквідації пожеж на селі, постійно існує загроза їх недофінансування чи скорочення.

«Щоб зберегти підрозділи, шукаємо порозуміння з органами місцевої влади для переведення МПО на утримання за рахунок місцевих бюджетів. Найкраще це вдалось у Ковельському, Камінь-Каширському, Маневицькому районах», – зазначив головний рятувальник Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Професія рятувальника стає модною, – головний пожежник Волині
12 вересень, 2013, 13:22