На Волині пустує частина дитсадка, в той час як дітям немає де вчитися. ФОТО

На Волині пустує частина дитсадка, в той час як дітям немає де вчитися. ФОТО
Мешканці села Озерці Горохівського району, скаржаться, що в їхньому населеному пункті є установа для дошкільного виховання, втім, вони не можуть туди віддати дітей.

У двоповерхову будівлю приймають не більше 23-ох дітей. Частина першого поверху зайнята медпунктом, другий пустує. Крізь дірявий дах постійно затікає вода ‒ приміщення просто гниє на очах, ‒ пише ТРК Аверс.

Якщо в інших населених пунктах немає приміщення під дитячий садок, то у селі Озерці Горохівського району воно пустує. Будівля дитсадочка «Сонечко», жаліються жителі, марно простоює. Там використовується лише частина першого поверху. Другий вже 20 років потребує ремонту. Батьки бідкаються, адже багато дітей із села скоро підуть до школи так і не побувавши у садку. Самостійно зробити ремонт у приміщенні люди не в змозі, а чиновники допомагати відмовляються.

«Ми зверталися в адміністрацію, в нас заяву прийняли, сказали: «Ми дуже раді, що ви цим питанням турбуєтеся, але в нас немає коштів, в цьому році точно нічого не буде…» Районний відділ освіти сказав: «Якщо ви зробите повністю ремонт, найдете кошти, ну ми два місця забезпечимо на виховательку і на няню, але грошей в нас немає», ‒ розповіла одна з мам Оленка Батир.

Сільський голова Володимир Домбровський проблеми у тому, що в селі лише половина дітей охоплена дошкільною освітою, не бачить. На його думку, за допомогою до чиновників звертатися рано. Щоб відкрити другу групу у дитсадку необхідно набрати 15 дітей, а, за його словами, стількох немає. Домбровський запевняє, ремонтувати приміщення розпочнуть відразу опісля того, як набереться група: «Якщо буде група набрана 15 дітей, ми будемо питання ставити перед районною державною адміністрацією, щоб відкривати другу групу».

Батьки ж кажуть, що в селі насправді майже два десятки діток, і вони знову не потраплять в садок.

«Є такі діти, яким вже по 4,5 та по 5 років, а вони сидять вдома, бо немає місця. Цього року з садочка випустилися троє учнів, то було 18, і на місце 3 тільки взяли, всі інші діти залишилися… Батьки, наприклад, на роботах, в нас навіть сусіди ‒ жінка на роботі на фермі, чоловік на роботі, троє дітей в школі, а мала 4 роки вдома остається, оставляє на сусідів…», ‒ розповіла Олена Батир.

Завідувач дитячим садочком Галина Власенко розповідає, що на перший поверх дошкільної установи не поміститься більше 23-ох ліжок. Тому саме стільки вихованців сюди набирають. Кому пощастить навіть обирають за певними критеріями: «Зараз його відвідує 23-є дітей дошкільного віку, діти різного віку, в першу чергу, ми забезпечуємо відвідування дітей тих, яким потрібно пройти підготовку до школи, а тоді вже всі інші діти… Скільки ліжок увійшло ‒ стільки ми приймаємо дітей».

У відділі освіти Горохівської районної державної адміністрації запевнили: вони вже готові допомогти мешканцям села, необхідне лише звернення сільського голови та самих жителів.

«І дійсно, зараз по тому збору інформації, яким ми володіємо по дошкільній освіті… Там є 16 незадоволених заяв батьків. Тобто, в цьому вже навчальному році відкривається можливість відкриття другої групи в цьому навчальному закладі», ‒ зауважив начальник відділу освіти Горохівської РДА Віктор Білик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині пустує частина дитсадка, в той час як дітям немає де вчитися. ФОТО
11 вересень, 2013, 17:02