У поліклініках хочуть відмовитися від паперових карток

У поліклініках хочуть відмовитися від паперових карток
МОЗ впроваджує Всеукраїнський електронний реєстр пацієнтів, а тому паперові медичні картки найближчим часом стануть історією.

Про це розповів заступник Міністра охорони здоров’я Роман Богачев, ‒ повідомляють у прес-службі відомства.

Днями Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова затвердила технічні завдання для створення централізованого електронного реєстру пацієнтів та комплексної системи захисту інформації у ньому.

За словами заступника міністра, із переходом на електронну систему збору та зберігання інформації відійдуть у минуле і проблеми, пов’язані із паперовим медичними картками.

«Нині картки зберігаються за місцем проживання пацієнта і з цим пов’язані довготривалі бюрократичні процедури. Також виникають труднощі у процесі збору анамнезу, наприклад, коли пацієнт потрапляє у заклад охорони здоров’я у невідкладному стані без медичної картки. Часом через людський фактор трапляються випадки втрати медичної інформації. Централізований ЕРП дозволить вирішити ці питання, що, безумовно, підвищить доступність медичної допомоги», ‒ вважає він.

Персональні дані пацієнтів розміщуватимуться на серверному обладнанні МОЗ України, що дозволить централізовано забезпечувати контроль за їх збереженням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров’я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поки ті божі одуванчики 1 пальцем накнопають прізвище ім"я по-батькові хворого він вмре під реєстратурою
Відповісти
Та не вигадуйте, зараз молоді з ВУЗів випуститься багато, вони і допоможуть їм в освоєнні техніки, а ті з ними своїм досвідом поділяться. Думаю така система буде набагато єффетивнішою за картки, які вічно десь губляться.
Відповісти
Вони з такими картками толку не мають, а що вже говорити про електронні. В поліклініці №2 в реєстратурі сидять мигери, як собаки гарчать до людей і талонів ніколи немає до лікарів, а тут щось нове.... це не для тих курок, що там сидять.... тоді і персонал міняйте.... а то одні тупаки психовані..
Відповісти
Так ось я взагалі не розумію, за що цим бабам у регістратурі платять гроші. Тому і підримую цю інновацію, бо ж вони стануть непотрібними. І бігати з папірцями по кабінетах не потрібно буде. Думаю це все ж таки гарна ініціатива МОЗ.
Відповісти
Все нове завжди сприймається з острахом. Але я вважаю, що це крок у вірному напрямку. За вікном нове сроріччя, в якому навіть діти в чотири роки вже вміють планшетом користуватись. Тому і лікарні вже потрібно переводити на електронні чегри та картки. Тим більш, що така практика вже є у багатьох інщих сферах нашого життя.
Відповісти
Останні новини
У поліклініках хочуть відмовитися від паперових карток
11 вересень, 2013, 17:26