Держава просить українців позичити валюту під проценти

Держава просить українців позичити валюту під проценти
Мінфін планує залучити валюту у населення за допомогою випуску облігацій на пред'явника - їх прибутковість складе 9% річних, що на 1,5-2,5% вигідніше, ніж депозити у банках.

Про це інформує ТСН.

Термін обігу паперів - 1 рік. Потім їх можна здати в банк і отримати гроші з відсотками. Тобто, кожна тисяча доларів принесе 90 доларів «навару».

Наразі Мінфін планує випускати облігації номіналом 1000 доларів, але згодом вартість знизять до 500 доларів. Спочатку думали зробити облігації в електронному вигляді, але потім вирішили випустити в паперовому.

«Це правильно, адже у нас люди більше звикли вірити «папірцям», а не абстрактному запису в комп'ютері. Але люди, у яких в «заначках» лише 1-2 тисячі доларів, навряд чи підуть купувати цінні папери. Вони розраховані на заможних клієнтів, які можуть придбати 100 і більше облігацій», - говорить аналітик Міжнародного центру політичних досліджень Олександр Жолудь.

За його словами, головна мета влади - залучити якомога більше валюти від населення. Проте, за прогнозами експерта, фізособи куплять облігацій не більше, ніж на мільйон доларів.

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко стверджує, що валютні облігації - надійний інструмент для заробляння грошей, але у нас не приживеться.

«У світі їх купують топ-менеджери, які мають великі зарплати. Але багато хто у нас побоїться світити свої доходи. Крім того, щоб облігації купували, треба скасувати їх оподаткування при продажу (15-17% від доходу), інакше вигідніше відкрити валютний депозит», - резюмував фахівець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Держава просить українців позичити валюту під проценти
20 лютий, 2012, 10:10