Ковельчанин придумав, як можна красти газ

Ковельчанин придумав, як можна красти газ
Мешканця Ковеля викрили на крадіжці газу: чоловікові вдалося налагодити постачання блакитного палива до свого котла через імпровізований газопровід.

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Ризикуючи життям своєї родини, чоловік розібрав кран опуску на ввідному газопроводі вище фланцевого з’єднання, а серцевину крана замінив на металевий патрубок із гумовим шлангом.

По імпровізованому газопроводу газ постачався до котла.
Однак факт крадіжки газу зафіксували газовики. 7 лютого слюсар служби підземних газопроводів Ковельського УГГ виявив крадіжку газу поза лічильником у будинку 12 на вулиці Миколайчука.

Тепер господар будинку Забавський С. Г. змушений буде сплатити повну вартість фактично спожитого газу та нараховані збитки.

Слюсарю Ковельського управління Михайлові Пишуку за виявлення крадіжки газу нарахували винагороду.

Намагання вкрасти газ в обхід лічильника або маніпуляції із приладом обліку газовики виявляють у кожному газифікованому районі, запевняють у «Волиньгазі». Як би крадій не намагався замаскувати сліди свого злочину, однак рано чи пізно його виявляють.

Віднедавна, інформують у прес-службі, у газовому господарстві Волині відкрили «телефон довіри», куди можна зателефонувати і повідомити про подібні факти.

Газовики гарантують анонімність тим людям, які повідомили про крадіжку газу.

При цьому, якщо факт крадіжки підтверджується, для людини, яка попередила газовий злочин, передбачена винагорода – безкоштовне користування газом протягом одного місяця.

Номер «телефону довіри» – (0332) 77-69-27. Він працює у робочі дні з 8:00 до 17:00.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забули написати в даній статті що дане підприємство, теж є "м'ягким та пухнастим".
Наприклад в мене зняли газовий лічильник на планову перевірку, в акті про демонтаж не було відміток про в втручання, акт про виявлені порушення та акт про демонтаж лічильника газу для проведення експертизи за формами додатків 1 та 2, передбачених Положенням про проведення експертизи лічильників газу, установлених у споживачів і призначених для обліку природного газу у побуті, яке затверджено наказом Мінпаливенерго від
27.12.05 №619 та зареєстровано в Міністерстві юстиції від 20.01.06 за №53/
11927 (далі – Положення), працівниками ПАТ “Волиньгаз” висловлено не було.
Через місяць мене повідомили, що треба їхати їхати на експертизу. Коли прибув то лічильник був не упакований, і при мені почали щось крутити, і доказувати що там є ніби якісь царапити. І почали складати акт...

Слід зазначити, що згідно з п.3.2.2 Положення, підставою для проведення
експертизи лічильника газу та відшкодування збитків за її результатами є
оформлений належним чином Акт про виявлені порушення.

Оскільки, вищезгадані акти про виявлені порушення та про демонтаж лічильника газу для проведення експертизи працівниками ПАТ “Волиньгаз” при знятті лічильника газу не оформлювались, тому всі подальші дії ПАТ “Волиньгаз”, пов’язані із проведенням експертизи лічильника газу з оформленням відповідного акта, а також щодо здійснення штрафних нарахувань за її результатами є такими, що не відповідають вимогам Положення.
На даний момент справа про те що "Волиньгаз" не правомірно видав штраф розглядається в суді. Хай шукають винних а не "розволять" всі підряд. Чи їм просто треба виконати план?
Відповісти