В українців буде нова 50-копійкова монета

В українців буде нова 50-копійкова монета
Національний банк України (НБУ) з 1 жовтня має намір ввести в обіг розмінну монету номіналом 50 копійок з нового матеріалу.

Якщо до 2013 року для карбування розмінних монет номіналом 50 копійок використовували сплав алюмінієва бронза, то з 1 жовтня використовуватимуть низьковуглецеву сталь з гальванічним покриттям, ‒ пише Gazeta.ua з посиланням на прес-службу НБУ.

«Основна передумова зміни матеріалу заготовок (і це є загальносвітовою тенденцією) ‒ підвищення вартості кольорових металів (та сплавів) на міжнародному ринку, що призводить до збільшення собівартості виготовлення розмінних монет», ‒ пояснили в Нацбанку.

У прес-службі НБУ наголосили, що монети старого зразка не будуть вилучатися з обігу. За оцінкою НБУ, зміна матеріалу монет не вплине на терміни обігу розмінних монет та їх захищеність від підробки.

Для карбування розмінних монет в Україні використовуються нержавіюча сталь (монети номіналом ‒ 1, 2, 5 коп.) і алюмінієва бронза (монети номіналів ‒ 10, 25 і 1 грн). До початку серпня 2013 року в обігу перебувало понад 1,008 млрд монет номіналом 50 коп.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народ, відкладайте вже монети, поки не пізно. Через 10 років продасте їх за 1000 грн
Відповісти
Такими тиражами як їх випускають вони і через 200 не будуть стільки коштувати :)
Відповісти
Рідкісні розмінні монети, на яких можна заробити http://korisni-porady.at.ua/news/ridkisni_ukrajinski_rozminni_moneti/2013-09-08-420
Відповісти
Останні новини
В українців буде нова 50-копійкова монета
13 вересень, 2013, 13:14