У Луцьку з професійним святом вітали рятувальників. ФОТО

У Луцьку з професійним святом вітали рятувальників. ФОТО
Із професійним святом у Луцьку вітали волинських рятувальників.

Заходи відбулися 13 вересня у приміщенні управління ДСНС України у Волинській області.

Привітати рятувальників прийшли луцький міський голова Микола Романюк і перший заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Башкаленко. День рятівника в Україні відзначають 17 вересня.

Начальник обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, генерал Володимир Грушовінчук нагадав про основні надзвичайні ситуації, з якими доводилося боротися рятувальникам на Волині протягом 2013 року. Одним із найбільших здобутків, вважає головний рятувальник області, є значне зменшення кількості пожеж в порівнянні з минулими роками.

Цьогоріч рятувальники здійснили понад 1,5 тисячі виїздів, під час яких врятували 36 людських життів. Серед врятованих – двоє дітей. Крім того, брали участь в ліквідації наслідків природних стихій – сильних снігопадів та дощів – і надзвичайних ситуацій на дорозі.

Від початку 2013 року сапери виїжджали 60 разів і знищили понад 800 одиниць боєприпасів.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що довіра суспільства до рятувальників дуже висока. Він подякував, що вони завжди відгукуються на прохання міської влади. Побажав, щоб надзвичайних ситуацій було якомога менше. Мер згадав, як бувало непросто працювати в різних складних ситуаціях, але рятувальники завжди самовіддано працювали, «як для себе».

Олександр Башкаленко заявив, що йому приємно курувати цей напрямок, працюючи на посаді у Волинській ОДА.

«Для мене це велика честь. Вітаю з дуже почесним святом. Бажаю здоров’я, затишку і тепла в оселях. Хай Божа ласка буде поруч із вами», - зазначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ДСНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку з професійним святом вітали рятувальників. ФОТО
13 вересень, 2013, 18:29