На українську армію чекає переозброєння, - Міноборони

На українську армію чекає переозброєння, - Міноборони
Новопризначений міністр оборони Дмитро Саламатін заявляє, що армію чекають радикальні зміни у ресурсному і матеріально-технічному забезпеченні.

Про це інформує ФорУм.

За словами міністра, на сьогодні ведеться робота над підвищенням боєздатності і технічним переоснащенням армії, удосконаленням системи управління військами, забезпеченням якісної військової освіти та професійного рівня військовослужбовців.

Зокрема, за словами Саламатіна, затверджені програми зі створення та будівництва багатофункціонального ракетного комплексу «Сапсан» і бойового корабля класу «корвет».

Прийнято на озброєння 11 нових і 29 модернізованих зразків озброєння та військової техніки - в тому числі, автоматизований командно-диспетчерський пункт, переносний протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П», радіолокаційні станції різних типів.

«Безумовно, на боєздатності Української армії негативно позначилося хронічне недофінансування у сфері розробки, модернізації та закупівлі озброєння та військової техніки, яке спостерігалося протягом багатьох років», - визнав міністр.

У зв'язку з цим, за його словами, неможливо відразу вирішити всі проблеми, які накопичувалися роками.

«Багато зразків, які зараз знаходяться на озброєнні наших військ, вимагають заміни. У зв'язку з цим оборонне відомство покладає надії на ритмічне фінансування розробок і закупівель озброєнь і військової техніки в рамках оборонного бюджету 2012 року», - сказав Саламатін.

Він також поінформував, що восени цього року буде проведено чергове масштабне командно-штабне навчання ЗС України, під час якого можна буде реально оцінити рівень їх підготовки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.