Із тендером на реконструкцію луцького зоокуточка розбиратиметься прокуратура. ДОКУМЕНТИ

Із тендером на реконструкцію луцького зоокуточка розбиратиметься прокуратура. ДОКУМЕНТИ
ПАТ «Рембудуправління-Вишків-АТ» подало скарги у прокуратуру та СБУ щодо проведення конкурсних торгів на реконструкцію луцького зоокуточка. Про це повідомляють «Наші гроші».

Нагадаємо, Європейський Союз надав грант на реконструкцію луцького зоокуточка. Наприкінці червня виконком Луцької міськради оголосив тендер і у серпні конкурсна комісія провела розкриття пропозицій. На торги подали свої пропозиції три фірми: ПП «ПМК №19» – 23,5 млн грн, ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» - 22 млн грн та ПАТ «Рембудуправління-Вишків-АТ» – близько 19 мільйонів.

Проте найдешевшу пропозицію відхилили через формальні причини, а також лист від управління капбудівництва Луцької міської ради. Останнє нещодавно замовило «Вишкову» реконструкцію приміщення в міській лікарні для встановлення ангіографа. І от за два дні до винесення вироку по відхиленню це управління вирішило сповістити виконком, що фірма не може здати роботи у встановлені терміни через невідповідність кваліфікації працівників.

Відтак переможцем визнали фірму члена Луцького міськвиконкому Віктора Чорнухи - ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», які запропонували виконати роботи на 3 млн грн дорожче.

Олександр Міщенко, який представляє інтереси «Рембудуправління-Вишків-АТ», заявив, що їхню пропозицію не відхилили, а просто викинули.

По-перше, представник «Вишкова» перед подачею документів на тендер узгоджував їх оформлення із секретарем комітету з конкурсних торгів Світланою Горай.

По-друге, пропозиція «Вишкова» була найбільш економічно вигідною не тільки з позиції ціни. Фірма також пропонувала виконати роботи найшвидше з трьох учасників і погоджувалася найдовше чекати на оплату.

Що ж до листа від управління капбудівництва про некомпетентність працівників «Вишкова», то його Міщенко взагалі назвав «обманом». Бо про невідповідність кваліфікації своїх робітників уперше дізналися з цього ж протоколу відхилення, а роботи в лікарні на момент подачі документів не могли завершити тому, що спочатку необхідно було усунути деякі зауваження і встановити саме обладнання.

Тому за згодою сторін строки перенесли на кінець літа. На підтвердження чого Міщенко й надав нам копію додаткової угоди з управлінням капбудівництва.

Натомість секретар тендерного комітету Світлана Горай переконує: причини для відхилення не надумані. Представник фірми справді телефонував їй за консультацією, але пакет документів учасник все-одно підготував неповний і з відхиленням від затвердженої форми.

Принциповість і скрупульозність до формального боку справи Горай пояснює тим, що кошти європейські і копії всіх пропозицій подаються на Єврокомісію.

А те, що тендер у результаті виграла посадова особа замовника торгів, посадовець корупцією не вважає: «Ми звертали на це увагу, але це сьогодні найбільш потужне підприємство, яке реально це може виконати… Вони багато торгів так само виграють і в нашому управлінні капітального будівництва … і вони кошти свої вкладають. Я навіть не знаю в чому його можна звинуватити».

І додає: тиску на тендерний комітет не було.

Що ж до відхиленого «Вишкова», то його Горай називає збитковим підприємством: «В пропозиції подали нам свої звіти станом на 1 липня і показали там збитки. Ну як ви собі уявляєте – проект на 23 мільйони, а підприємство, яке претендує на переможця, показує майже мільйон збитків?».

Щодо мінусового балансу підприємства Мніщенко пояснює: «Збитки справді на балансі були показані. Але це збитки за півріччя і при цьому треба врахувати, що об’єкти ще не були здані і розрахунки за ними не проведені».

А заразом нагадує: місто саме досі винне компанії близько мільйона за вже виконані роботи в лікарні.

Тим часом тендерне протистояння перемістилося у площину правоохоронну. Не визнаючи результатів конкурсу, «Рембудуправління-Вишків-АТ» подало скаргу до прокуратури й СБУ з проханням розпочати розслідування тендеру, який вважає корупційним.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І цей такий пропіарений міськрадою грант увійде в історію міста як перший та останній грант від Єврокомісії. Ніхто і ніколи в Європі не захоче мати справу з дурнями в Україні!
Відповісти
Цікавий матеріал. Нам лучанам небайдуже хто буде займатись реконструкцієєю зоокуточка.Проте,відчувається прихована "заказуха". Перед тим, як "мочити" "Луцьксантехмонтаж" не завадить продемонструвати відео та фото матеріали про недолугість цього підприємства. На жаль, матеріалу, який представлений на шпальтах поважного видання мало для формування громадської думки лучан. Формуйте власні розслідування та боріться за якість. Незайматесь елементарним перепостом. Ваш прихильник.
Відповісти
До чого тут "мочити" і "недолугість"?
Є факт - виграла дорожча на 3 млн грн пропозиція. Дешевшу відхилили з формальних підстав.
Інший факт - гроші дають європейці. І хто зна чи після такого шкандалю захочуть ще хоч копійку дати Луцьку.
Відповісти
Ти відать не в курсах, з міського общака (дивись результати сходки - рішення виконкому) ці три мільйончики, з резервчиком, накинули, щоб зайвих шумів не було - Черних порешав...
Відповісти
Зразу автор обізвався. То ти писав? По почерку видно - 2 документа + пару слів від себе.
А взагалі в нас поки краще за ЛСТМТ ніхто не будує. Я теж в своєму селі шабашників назбираю і виставлю на торги пропозицію, що збудую все з 2 гривні. Треба ще й якість дивитися. Як на мене цей матеріал повна лабуда, бо всіх сторін не опитали
Відповісти
Тобто те, що Рембудуправління-Вишків дешево завалює роботу ніхто крім мене не прочитав?!!
Відповісти
Міської ради не має! Є пасовистко, де пастухи зігнавши баранів дерибанять кошти, в т.ч. грандівські. При цьому використовують стадо баранів. Окремі барани мають окрас депутатів, окремі окрас чиновників. Є й "рябі" - ідеологічно забарвлені барани, котрі грошей дуже хочуть, і чим більше грошей хочуть тим більше про ідеологічну обумовленість процесів труть...
Відповісти
Справа не в "ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ" або ПАТ «Рембудуправління-Вишків-АТ». Звичайно, дерибан грошей. Документація це не формальні обставини. Спробуйте написати неправильно анкету, коли влаштовуєтесь в іноземну компанію на посаду керівника відділу або менеджера вищої ланки. Результат зрозумілий. Тут питання млн.
Відповісти
ооо....відчуваю, що двом найдорожчім фірмам документацію робив сам тендерний комітет, а між фірмами явно є домовленість. друга точно мала би субпідряди від першої :-)
стара схема, нічого цікавішого вигадати не можуть...
Відповісти
воно і не дивно
Відповісти
Останні новини
Із тендером на реконструкцію луцького зоокуточка розбиратиметься прокуратура. ДОКУМЕНТИ
13 вересень, 2013, 19:40