Щороку у смітник люди викидають їжі на суму $ 750 млрд

Щороку у смітник люди викидають їжі на суму $ 750 млрд
Близько третини всієї їжі, яка виробляється в світі, потрапляє у сміття.

Такий висновок зроблено в експертній доповіді Продовольчої програми ООН, пишуть «Вести».

За даними експертів, втрати від такого неефективного використання ресурсів становлять близько 750 мільярдів доларів на рік.

Крім того, в доповіді наголошується, що виробництво надлишкової їжі, а також її розкладання на сміттєвих звалищах дають викид парникових газів, зіставний з показниками найбільших індустріальних країн.

Близько третини сільськогосподарських земель планети також використовуються даремно, оскільки вирощена на них продукція в підсумку викидається. Те ж саме можна сказати і про воду, яка витрачається на їх зрошення.

Втрати продовольства характерні не тільки для розвинених країн, де продукти губляться на стадіях виробництва і споживання, а й для тих країн, що тільки розвиваються, де втрати відбуваються під час збору врожаю, а також перевезення і переробки. В деяких країнах ці втрати становлять до 50 % всієї продукції.

При цьому наголошується, що, розробивши спосіб швидкого транспортування продовольства в ті місця, де відчувається його гостра нестача, можна було б викорінити проблему голоду як таку. В даний час в світі недоїдає 870 мільйонів чоловік, велика частина яких проживає в Азії, Африці і Південній Америці.

У заключній частині дослідження експерти відзначають, що до 2050 року ситуація може суттєво погіршитися, оскільки очікуване зростання населення потребуватиме збільшення виробленої продукції на 60 %.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: їжа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Щороку у смітник люди викидають їжі на суму $ 750 млрд
14 вересень, 2013, 14:08