Як розпізнати фальшиві долари нового зразка

Як розпізнати фальшиві долари нового зразка
В Україні через місяць увійдуть в обіг нові 100-доларові купюри.

У зв'язку з цим експерти дали рекомендації, як не потрапити на фальшивомонетників і розпізнати фальшиві долари нового зразка, - пише «Сегодня».

«На території США введення в обіг нових доларів розпочнеться з 8 жовтня 2013 року. На території України перша нова купюра може з'явитися вже 9 жовтня - разом з пасажирами першого літака з США», - розповіла експерт Незалежної асоціації банків України Наталія Рудуха.

Останній раз «сотню» оновлювали в 2009 році, щоб поліпшити систему захисту від фальшивомонетників. З тієї ж причини її переінакшили і цьогоріч.

Нова банкнота оснащена додатковими голографічними елементами: на лицьовій стороні банкноти, ближче до лівого краю, з'явилася синя 3D-смуга, а також чорнильниця мідного кольору, яка при певному нахилі змінює колір на зелений. Всі існуючі засоби захисту також збережуться.

Експерти кажуть, що українцям слід бути напоготові й остерігатися фальшивок.

«Кожного разу, коли у нас з'являється нова, нікому невідома купюра, то активізуються шахраї. Вони можуть зробити своєрідний сурогат і видавати його за банкноти нового зразка. Але це триватиме рівно до тих пір, поки люди не почнуть впізнавати нову купюру», - пояснив президент «Украналітцентру» Олександр Охріменко.

Українські банкіри до нововведення і можливих підробок валюти готові.

«Наші касири та обладнання здатні визначати справжність будь-якої валюти світу. У нас система інформування така, що буквально за день можна провести навчання персоналу. Тому з технологічної точки зору проблем немає», - запевнив керівник прес-служби одного з провідних банків Олег Серга.

Тим більше, за його словами, «зелений» вже давно перестав бути валютою повсюдних платежів, як це було в 90-х.

Незалежний експерт Сергій Шумихин вважає, що все-таки безпечніше мати справу з гривнею і євро.

«Долар настільки популярна у світі валюта, що дуже багато бажаючих його підробити», - говорить він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.