Україну «втягують» у війну з Сирією. ВІДЕО

Україну «втягують» у війну з Сирією. ВІДЕО
Україна може стати причетною до війни з Сирією через базування ЧФ Росії у Севастополі.

Цього тижня Україну звинуватили в таємних поставках зброї режиму Башара Асада через секретний порт "Октябрськ", - йдеться в сюжеті ТСН.

Хоч цей порт в Україні і справді є, потрапити на його територію вкрай складно.

Однак, найбільше питань про поставки сирійцям виникає до Чорноморського флоту Росії. Бо ті території, що він орендує в України - для українців закриті. І що везуть звідти, можна лише здогадуватись.

Проте американці впевнені, що зброя до Сирії вивозиться саме з цього порту. Більше того, "Октябрськ" названо ключовим елементом цих поставок, а прикривають їх російські бізнесмени, що контролюють цей таємничий об'єкт на території України.



Водночас, місцеві жителі підтверджують, що у цей порт постійно завозять і вивозять зброю та бронетехніку.

За словами керівника Центру дослідження армії Сергія Згурця, українська сторона не може контролювати, чим вантажаться кораблі на базах російського флоту. Як розповів колишній службовець ЧФ, крейсери "Москва" та "Саратов", що базуються в Севастополі, регулярно виїжджають зі зброєю до Сирії і часто по дорозі раптово зникають із супутників GPS.

"Уся ця зброя перевозилась на великому десантному кораблі Саратов. Днями вийшов інший корабель і повернувся повністю навантажений. Там немає морської піхоти, він вщерть забитий технікою, в тому числі й хімічною", - говорить екс-службовець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво чи заходять в Чорне море атомні підводні човни РФ-Україна безядерна держава? А зі зброєю РФ в Сирію- там прямі поставки.
Відповісти
Україна захищаєтся від РФ че Сирії не хватало
Відповісти
Останні новини
Україну «втягують» у війну з Сирією. ВІДЕО
16 вересень, 2013, 09:32