Волинян «косить» щорічна інфекція, ‒ медики

Волинян «косить» щорічна інфекція, ‒ медики
На Волині почастішали випадки респіраторних захворювань. Жителі обласного центру все частіше скаржаться на нежить, біль у горлі та кашель.

З початку осені кількість хворих, які звертаються в поліклініки та амбулаторії з респіраторними інфекціями, зростає щодня. Найбільше серед пацієнтів дітей, ‒ повідомляє ТРК Аверс.

Лікар епідеміолог головного управління СЕС у Волинскій області Валентина Новачевська розповіла, що збільшенню кількості захворювань посприяли погодні умови: холодні ночі, вологість збільшилась.

«А це всі мікроби, в тому числі віруси. Крім того, ще важливий дуже фактор, що наші діти першого числа всі сіли за парти, сформувались нові колективи дітей, як в садочках так і в школах. Вони всі десь відпочивали, їздили, набралися вражень і різних інфекцій, і от це вони все звезли. І тепер період адаптації, що також впливає дещо на рівень захворюваності», ‒ додала вона.

Епідеміологи запевняють, що хвилюватися не варто, адже така картина спостерігається щорічно. Радять, аби не стати заручником хвороби, слід берегтись від переохолоджень, уникати контакту з хворими, часто мити руки та насичувати організм вітамінами. За словами лікарів, про грип говорити ще рано.

Валентина Новачевська радить щорічно робити щеплення. Адже це, за її словами, найбільш ефективний та дієвий засіб профілактики. Лікар розповів: вакцини щороку змінюються, оскільки модифікується і сам вірус грипу. Вакцина надійде в аптеки області вже наприкінці вересня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так що за вірус такий? А якщо для грипу ще рано, то чого ж вакцини рекомендувати? Організм і так за літо вже наситився вітамінами, куди ж ще насичувати, вже з вух скоро полізе!
Відповісти
Останні новини
Волинян «косить» щорічна інфекція, ‒ медики
16 вересень, 2013, 17:21