Телефонні шахраї видурюють у волинян до 40 тисяч гривень

Телефонні шахраї видурюють у волинян до 40 тисяч гривень
У міліції зареєстровані випадки, коли шахраї телефоном видурювали у волинянин по 30 і 40 тисяч гривень.

Лучанин Іван розповів, що його дружині зателефонували невідомі, які назвалися правоохоронцями. Жінці сказали, ніби в її сина знайшли наркотики, самого ж хлопця затримали, - пише ТРК «Аверс».

Батькам запропонували владнати справу за чималі гроші.

«Каже: «Запишіть номер карточки, куди скинути гроші, бо буде біда». Ми записали. Вони сказали 8 тисяч, і негайно знищити всі квитанції, номер карточки», - розповів чоловік.

Батькам навіть дали можливість поговорити з нібито сином. Той крізь сльози благав допомогти.

«Заплатити гроші - заплатив, але через 10 хвилин вони сказали, що син під’їде», - зауважив чоловік. І тільки тоді батьки запідозрили лихе, адже на той момент їхній син був на заробітках аж у Санкт-Петербурзі. Чоловік зателефонував до сина. Переконавшись, що із ним все добре зрозумів, що їх із дружиною ошукали.

За схожою схемою шахраї працюють вже понад рік, - розповіли у міліції. Насправді телефонують людям псевдоміліціонери. Повідомляють про загрозу кримінальної відповідальності родичів та за певну плату пропонують усе владнати.

Начальник обласного управління МВС Олександр Терещук розповів: «Останні випадки, які мали місце, - це і 40, і 30 тисяч гривень, і тисяча, і дві, і триста гривень. Цього робити не можна».

Якщо ж в ошуканого немає таких коштів, то шахрая цілком влаштовує та сума, яка є. До людей телефонують здебільшого вночі, аби їм було важче зорієнтуватися.

Наляканий постраждалий робить усе, що йому наказують, і лише після цього телефонує до нібито затриманого. А він зазвичай у цей час відпочиває з друзями, затримується на роботі чи навіть просто спить вдома.

«Навіть випадки були, коли внучка спить рядом в кімнаті, бабусі телефонують, вона гроші виносить, заходить, а внучка спить», - розповів Терещук.

Правоохоронці застерігають волинян не потрапити «на вудку» аферистів. Перше, що потрібно зробити, якщо ви стали жертвою обману, це зателефонувати рідним та у міліцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А політики роблять не теж саме?
Говорять, обіцяють, іноді звонять і "кидають"...
Нікому не вірити і ніхто не обмане.
Відповісти
Останні новини
Телефонні шахраї видурюють у волинян до 40 тисяч гривень
17 вересень, 2013, 12:11