Фестивальне літо завершила Re$publica Anti-money FEST. ФОТО

Фестивальне літо завершила Re$publica Anti-money FEST. ФОТО
У мальовничому місті Кам’янець-Подільський, що на Хмельниччині, вже втретє відбувся міжнародний фестиваль сучасного вуличного мистецтва Re$publica Anti-money FEST.

Це чи не останній open air цьогорічного фестивального сезону в Україні.

Дійство тривало впродовж трьох днів, з 13 по 15 вересня. За цей час своєю музикою публіку розважали понад 40 гуртів із України, Білорусі, Росії. Серед хедлайнерів фесту – С.К.А.Й, Тартак, Сергій Бабкін, Валентин Стрикало, Ляпіс Трубецкой. У перший день фесту тут виступив і луцький гурт Фіолет. До слова, співведучою фестивалю була лучанка Вікторія Жуковська.

Діяло три сцени: головна, сцена важкої музики і сцена акустичної поезії. Акустична діяла після десятої вечора, тож на фестивальників, які не втомлювалися розважатися допізна, можна було натрапити саме там.

Re$publica Anti-money FEST відмінний від інших фестивалів в Україні своєю особливою мистецькою складовою. Щороку на дійство запрошують художників-муралістів, які розмальовують стіни на старих будівлях у Кам’янці-Подільському. Цьогоріч занедбані стіни перевтілювали художники з Австралії, Німеччини, Росії та, звісно, з України.

Частина фестивальників жила у наметовому містечку, решта знімала подобове житло або номери у готелях.

Лучанка Уляна Бойко розповіла, що на фестиваль приїхала вперше. Каже, що, хоч уже і не літня погода, жити з друзями у наметі їй «було в кайф».

«Я собі інакше й не уявляю. На фестивалі треба фестивалити! Намети, вогнище, гітара вночі, гаряче вино. І це все після шаленого дня, мегадрайвового концерту, танців, сміху, веселощів. І так три дні поспіль. Я дуже люблю Луцьк, але в гості у Кам’янець-Подільський приїду ще обов’язково. І в наступному році на фест планую потрапити. Дуже гарно було», – поділилася враженнями дівчина.

Фестивальники тусувалися не лише на території фесту, а й гуляли містом, в якому є чимало цікавих для туристів місць та пам’яток. Найсміливіші наважувалися на екстримальні стрибки із мосту.

Організатори називають захід антикомерційним, адже не мають наміру заробляти на фестивалі. Навпаки – всі зароблені кошти витрачають на фест, зокрема і на художній розпис будинків, які не вписуються в архітектурний ансамбль Кам’янця-Подільського. Організатори переконані: вуличне мистецтво в Україні повинне розвиватися, а їхня роль – допомагати творити цю красу.

Фото із офіційної групи фестивалю "Вконтакте"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка ж краса ці малюнки!
От би нам такий фестиваль у Луцьку!
Відповісти
жиди намутили бабла
Відповісти
Хто був той пам'ятає що ведуча говорила про інтернетдрочерів
Відповісти
Цього малюнку немає і не буде. Заберіть пліз
http://www.volynpost.com/img/modules/news/f/38/f8987b06cddafc00e44560ecb052c38f/cb-jiE6Zb6wAns.jpg
Відповісти
чому нема фотки луцького пікачу???
Відповісти
Останні новини
Фестивальне літо завершила Re$publica Anti-money FEST. ФОТО
17 вересень, 2013, 14:25
ТОП-10 політиків-утікачів
17 вересень, 2013, 14:22
Фотовиставка Тараса Маркіна
17 вересень, 2013, 14:00