Якість перевезень на Волині задовільна, ‒ Башкаленко

Якість перевезень на Волині задовільна, ‒ Башкаленко
Ситуація із забезпечення перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом на Волині в цілому задовільна, однак є й низка недоліків

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко 18 вересня під час зустрічі із перевізниками області, - пишуть Відомості.

Начальник відділу внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Володимир Балін поінформував, що у новому законопроекті про автомобільний транспорт прописано 19 регламентуючих норм, які дозволять покращити якість надання послуг та підвищити рівень відповідальності самих перевізників. Посадовець висловив сподівання, що восени парламентарі затвердять нову редакцію закону, і ринок перевезень в Україні запрацює згідно з вимогами європейської угоди.

Зокрема, йдеться про посилення заходів безпеки перевезень пасажирським та вантажним автотранспортом. Так, пасками безпеки пасажирів і водія повинні бути обладнані всі автобуси, крім працюючих на міських і приміських маршрутах. У законопроекті також містяться вимоги щодо використання шин в зимовий період і в разі виконання рейсів гірськими дорогами. Заплановано і обов’язкове впровадження тахографів ‒ пристроїв для контролю і реєстрації швидкості руху, пробігу автомобіля, періодів праці та відпочинку екіпажу. Обов’язково має бути передбачена відповідальність за невиконання правил безпеки. Крім цього, під час конкурсів на перевезення перевагу надаватимуть тим підприємцям, які мають не орендований, а власний парк транспортних засобів. Також прописана штрафна санкція за перевищення норми при перевезенні вантажів.

Як зауважив Олександр Башкаленко, на Волині ситуація із перевезеннями пасажирів і вантажів ‒ задовільна, однак є, звісно, і низка недоліків.

«Сьогодні вулиці міст перенасичені транспортними засобами. Рівень професійної кваліфікації водіїв, в тому числі тих водіїв, які щоденно здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, бажає бути кращим. Частина перевізників не мають досвіду організації перевезень, необхідної професійної підготовки та знань з безпеки обслуговування пасажирів, відповідної технічної бази, а їх дорожньо-транспортні засоби у багатьох випадках, не відповідають встановленим вимогам безпеки», ‒ зазначив він.

Перший заступник голови облдержадміністрації також акцентував увагу на належному виконані умов договорів із замовниками перевезень, легалізації праці водіїв, а це ‒ «заробітна плата в конвертах»; порушенні режиму праці і відпочинку водіїв та правил дорожнього руху, а також незадовільному стані транспортних засобів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Якість перевезень на Волині задовільна, ‒ Башкаленко
18 вересень, 2013, 15:03