Луцькому депо пропонують тимчасово не платити лізинг

Луцькому депо пропонують тимчасово не платити лізинг
Луцькому підприємству електротранспорту пропонують тимчасово припинити виплати кредиторам.

Про це йшлося 18 вересня під час засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Таку можливість вирішення проблеми підприємства пропонує депутат міської ради Андрій Осіпов. Він навів приклад компанії «Дженерал Моторс», яка попросила в суду так званий захист від кредиторів, що дозволило їй зберегти час та залишитися на ринку.

Осіпов вважає, що в ЛПЕ також могли би зробити схожий хід в межах українського законодавства терміном на півроку. Це, на думку депутата, допоможе відпочити від великих витрат та виплатити заборгованість із зарплати повністю.

Для цього, звісно, треба спершу створити комісію, в яку мають ввійти представники підприємства, міської влади, юристи і разом подумати, чи можна таке рішення приймати для підприємства.

Схвально про цей хід відгукнувся заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев. Він вважає, що коли ця пропозиція спрацює, то це буде дуже добре. Проте Яковлев заявив, що про можливість мораторію на боргове зобов’язання він спілкувався із юристами, які зазначили, що це зробити неможливо.

Луцьке підприємство електротранспорту нині виплачує великі суми Пенсійному фонду та компанії «Богдан-лізинг».

Директор підприємства Іван Грицанчук дивиться на проблему інакше. Він розповів, що за ситуацією на ЛПЕ стежать посадовці з обласної державної адміністрації. А після втручання голови ОДА Бориса Клімчука на підприємство надійшло два транші на загальну суму 1,5 мільйона гривень, що дозволили значно скоротити заборгованість із зарплати. Він не розуміє, як пропозиція Осіпова може зараз йому допомогти.

Крім того, вважає Грицанчук, краще не робити «різких рухів» із кредиторами, бо з ними є певна «дружба», тобто, домовленості про поступові виплати поза офіційними договорами.

Зрештою, питання ще розглядатимуть на сесії міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЛПЕ, Осіпов
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпов пердєц спеціаліст, світовий автогігант порівнює з 5 ржавими тролейбусами на яких катаються на шару пільговики (що і гонять в мінус підприємство напару з безглуздим керівництвом). "Геніальний" ідеолог
Відповісти
Останні новини
Луцькому депо пропонують тимчасово не платити лізинг
18 вересень, 2013, 17:46