Скільки лучани платитимуть за тепло

Скільки лучани платитимуть за тепло
Вартість гарячої води у Луцьку зросла на 0,12 копійок, а тариф на опалення залишився незмінним.

Про це повідомляють у ДКП «Луцьктепло», ‒ пише Слово Волині.

Тарифи на теплову енергію для населення затверджені Національною комісією регулювання електроенергетики України 14 грудня 2010 року. На підставі цих тарифів Луцька міськрада встановила ціни на опалення та гарячу воду.

Нині 1 Гкал теплової енергії для лучан коштує близько 283 гривень. Вартість централізованого опалення на 1 квадратний метр ‒ приблизно 7 гривень в місяць впродовж опалювального сезону. Такі розцінки не змінювалися протягом 2012-2013 років. А от вартість 1 кубічного метра гарячої води у поточному році зросла на 0,12 копійок і зараз становить 16,67 гривень.

Лучани розраховуються з послугами «Луцьктепла» за диференційованим тарифом. Тобто, в опалювальний період мешканці сплачують за 1 квадратний метр – 4,40 гривні, а в між опалювальний – 2,36 гривні.

На сьогодні у «Луцьктеплі» не можуть сказати про ймовірність підвищення тарифів, бо їх затверджують на державному рівні. Підприємство встановило одноставковий тариф, який найближчим часом змінюватися не буде. Окрім цього, у «Луцьктеплі» розрахували проект тарифів, зважаючи на діючі в 2012 році ціни, ставки податків та зборів і середньозваженого обсягу мінімальної заробітної плати. Заяву у Нацкомпослуги подали в кінці минулого року.

Також у ДКП «Луцьктепло» розповіли, що станом на 1 вересня не відшкодовано різниці в тарифах, хоча в законодавстві передбачено субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію. Нині ця заборгованість складає 12 мільйонів гривень за 2012 та 39 мільйонів – за поточний рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТОбто вони луплять в розрахунку на всі кв метри? якщо батареї стоять у кімнаті 8 кв м, а холодний коридор має 12 кв м, то плачу я тариф за 20 кв м? так?
Відповісти
Так КЕП!!!
Відповісти
тепло лише там де стоїть батарея чи і в інших кутках кімнати теж ?
в коридорі теж тепло як не дивно, адже тепло переміщуеться з повітрям
але це декому дуже складно зрозуміти
Відповісти
Опалювана площа (об'єм) квартири (будинку садибного типу) - загальна площа (об'єм) квартири, а також будинку садибного типу без урахування площі лоджій, балконів, терас.
Більшість людей, не знаючи того, оплачує по загальній площі в яку вклюяені площі лоджій, балконів, терас. Сплачені зайві кошти можна повернути, якщо доведете, що вони стягнуті з вас незаконно.
Відповісти
Це точно. При заключенні договору на надання послуг "Луцьктепло" бере за розрахунок загальну площу квартири вказану у договорі купівлі-продажу у яку входить і площа балконів та лоджій. Ви собі уявіть скільки халявних грошей вони здирають з людей.
Відповісти
середній розмір балкону близько 5 м.кв. да помножити на 7 гривень (Вартість централізованого опалення на 1 квадратний метр), виходить 35 грн. в місяц. Тобто за рік з моєї кишені "Луцьктепло" краде близко 500 гривень трудових грошенят. От паскуди!!!!!!
Відповісти
а в мене аж два балкони!! караул, грабують!
Відповісти
Останні новини
Скільки лучани платитимуть за тепло
19 вересень, 2013, 13:08