Підірвали дачу голови спілки письменників України

Підірвали дачу голови спілки письменників України
Невідомі підірвали і дощенту спалили дачний будинок голови спілки письменників України Віктора Баранова (на фото).

Інцидент трапився у ніч з 12 на 13 вересня, ‒ повідомляє портал Укр.літ.

Завдано великої матеріальної та моральної шкоди. Через кілька днів після злочину невідомий «доброзичливець» з мобільного телефону пригрозив Баранову, що це «тільки початок» і «буде продовження», в разі якщо він не складе з себе повноважень Голови НСПУ.

«Не маємо сумніву, що за цими бандитськими діями стоять кримінальні структури, які помщаються В.Баранову за його непоступливу позицію у відстоюванні інтересів письменницької громади, захисті спілчанського господарства від рейдерського його захоплення», ‒ йдеться в заяві Національної спілки письменників України.

«На наше глибоке переконання, замах на Голову НСПУ є прямим продовженням багаторічних намагань новітніх «господарів життя» заволодіти майном, переданим Спілці письменників у довічну власність Постановою Кабінету Міністрів України № 1058 від 1998 року. У цьому ряду – постійні судові процеси проти НСПУ, інспіровані деякими ласими орендарями, допущеними попереднім керівництвом Спілки до наших Будинків творчості «Коктебель» та ім. Чехова в Ялті, замовні сюжети на декотрих телеканалах про нібито «надлишок» переданого НСПУ майна та «неспромогу» Спілки дати йому лад, цинічні спроби перепрофілювати Ірпінський будинок творчості у якийсь історико-культурний заповідник та інші рейдерські дії», ‒ додають митці.

«Звертаємося до Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора України та Служби безпеки України з вимогою негайного оперативного розслідування кримінального злочину, вчиненого проти В.Баранова та НСПУ, виявлення та покарання винних. Закликаємо широку громадськість, творчі спілки, патріотичні організації, політичні сили, засоби масової інформації, усіх небайдужих об’єднатися для захисту голови НСПУ та Національної спілки письменників України, яка у всі часи була і залишається бастіоном боротьби за національне та духовне відродження, збереження наших святинь і національної пам’яті, утвердження ідеї української незалежності та державності», ‒ резюмують у заяві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пригода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
страхають...
Відповісти
Останні новини
Підірвали дачу голови спілки письменників України
19 вересень, 2013, 18:33