Екологи дали добро на нафтопровід, що проляже через Волинь

Екологи дали добро на нафтопровід, що проляже через Волинь
Польські екологи видали дозвіл на будівництво нафтопроводу Броди – Плоцьк, частину якого мають прокласти через два райони Волині.

Таке рішення прийняла 11 вересня Регіональна дирекція охорони довкілля в Любліні, - повідомляє Кореспондент.

«11 вересня 2013 року Регіональна дирекція охорони довкілля в Любліні видала екологічний дозвіл на реалізацію проекту будівництва нафтопроводу Броди-Плоцьк з можливістю транспортування нафти до Гданська або в західному напрямку», - повідомило Міжнародне трубопровідне підприємство (МТП) Sarmatia, створене для реалізації проекту.

Видача цього дозволу відкриває можливість звернення щодо дозволу на будівництво. Окрім того, екологічний дозвіл на реалізацію проекту є обов'язковим додатком до заявки на фінансування проекту з фондів операційної програми ЄС Інфраструктура і довкілля.

Нагадаємо, у жовтні 2012-ого Волинська ОДА затвердила проект продовження нафтопроводу «Одеса – Броди» через Іваничівський та Володимир-Волинський райони Волинської області.

А наприкінці січня минулого року Sarmatia подала заявку на отримання екологічного дозволу за проектом будівництва нафтопроводу до Регіональної дирекції охорони довкілля. 6 лютого 2013-го розпочався розгляд цієї заявки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Екологи дали добро на нафтопровід, що проляже через Волинь
20 вересень, 2013, 12:32