У селі під Луцьком «бунтують» проти поборів у дитсадку. ВІДЕО

У селі під Луцьком «бунтують» проти поборів у дитсадку. ВІДЕО
У селі Маяки Луцького району батьки, які віддали своїх дітей у місцевий дитсадок, вимагають припинити збори поборів.

Відправити дитину в цей заклад виявляться не дешевше, аніж в університет, - йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Щоб прилаштувати малюка у дошкільний навчальний заклад, батькам доводиться викладати чималі суми, та й самим добряче попрацювати для благоустрою садочка.

У садочку в селі Маяки Луцького району з батьків вимагають "добровільні" внески. Перший вияв "доброї волі" коштує татам і мамам близько 1000 гривень.

Саме стільки керівництво попросило пожертвувати на благо закладу, а саме - зробити ремонт у одній із груп. Причому, прохання поставили руба – немає грошей, немає садочка.

Система такої оплати, як вдалося дізнатися, діє вже не один рік. Кожного разу коли у ДНЗ приходять нові малята, бюджет закладу поповнюється на кільканадцять тисяч гривень, а також безкоштовною робочою силою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч хтось зважується показувати таких уродів як ця завідуюча. Це ж кругом такий бардак робиться - чого всі мовчать????
Відповісти
Треба писати заяви в міліцію і прокуратуру. І на сільського голову, і на завідувачку дитсадка. Якщо завідувач не може вирішити проблеми дитсадка - їй там не місце.
Відповісти
Попробуйте здати дитину в інший садочок і побачите яка система там. Так, що 10 грн це надзвичайно мало. Діти ходять до школи, красять парти, роблять ремонт у класі так само і в садочках. Не хочете самостійно займатись зі своїми дітьми - здавайте гроші! У іншому випадку сидіть вдома разом із своїми дітьми у Ваших хороших умовах.
Відповісти
Держава виділяє на бюджетні установи копійки. санстанція постійно пише приписи та штрафує керівникеів закладу. То яким же чином робити ремонти у садочках та школах? наші діти більшу половину дня не в дома. То що ж нехай живуть у свинюшнику. Звісно потрібно лояльно ставитися до всіх батьків-і "бідних" і "багатих". А де ж наші чиновники, депутати, які так гарно на словах дбають за наших дітей? У школи району постійно приходять листи на благодійний збір коштів хворим дітям, ветеранам, благодійним фондам і т.д. А що ж наші діти гроші заробляють, що мають здавати? А хто дасть нам просто так?
А все, що ми робимо у садочках і школах- це ж для наших дітей!!!!!
У луцьких школах і садочках втридорожче, невірите-перевірте!
Відповісти
Ви мені покажіть хоч один заклад (чи то садок, чи то школу, чи лікарню), де не потрібно платити????????? В кожному колективі знайдеться хоч одна людина, яка буде брудом поливати і дирекцію, і батьківські комітети, а їх діти просто користуються вкладеними іншими батьками коштами і працею нарівні з усіма... Такі тільки говорити можуть, що гроші з них деруть, хоч часом і копійки на це не дадуть.
Відповісти
не віру моя дитина ходить в місті
Відповісти
А почему депутаты и чиновники делают ремонт своих кабинетов для себя за деньги налогоплательщиков??? а мы налогоплательщики должны делать ремонты школ и садиков за свои деньги??? и еще и рот при этом боимсяи открыть.
Відповісти
молодці,що пишете хороші відгуки.звичайно-ідеальних людей з лише хорошими вчинками не буває!!!!!!!!а в Маяківському садочку все як кругом.просто не всі цю тему грошову висвітлюють і не кричать на весь голос.ПОЧНІТЬ З ПРЕЗИДЕНТА,З УРЯДУ,З ДЕПУТАТІВ-І ТОДІ ПЕРЕХОДЬТЕ ГАНЬБИТИ КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ,ЯКИМИ КЕРУЮТЬ ВСІ ПІДРЯД.
Відповісти
Живу в Маяках, дитину вожу в Луцький садочок, то там ніхто силою не здирає грошей, а якщо і здаємо то все в міру. Протягом року набігає незначна сума, яку всі батьки спроможні заплатити. Про таке здирництво я не чула й від знайомих-батьків, з інших луцьких садочків. Без допоміжного фінансування батьків тепер ніяк, але все має бути в міру.
А про маяківський садочок вже між собою люди давно говорять, що там відбувається, тільки ніхто до тепер не насмілився говорити це на громаду. Молодці Батькі, які повстали! А по Пані-завідуючій і так неозброєним оком видно що вона нагла та безпардонна персона.
Відповісти
Безпорядок.
Відповісти
Останні новини
У селі під Луцьком «бунтують» проти поборів у дитсадку. ВІДЕО
20 вересень, 2013, 15:27