У Луцьку привітали фармацевтів. ФОТО

У Луцьку привітали фармацевтів. ФОТО
Жартами від посадовців, святою водою від священиків та грамотами і подяками від влади обдаровували волинських фармацевтів.

Третьої суботи вересня працівники аптечної галузі святкують професійне свято. Привітати фармацевтів області прийшли представники духовенства, обласної та міської влад, ‒ пишуть Волинські новини.

Благословив і окропив святою водою аптекарів митрополит Луцький і Волиський Михаїл. «Кажуть: «Коли тривога – тоді до Бога». Але мені здається, що після Бога, коли людина захворіє, першими згадує про вас. Як що заболить, кажуть: «Господи поможи!» - і біжать в аптеку», - каже священнослужитель.

«Многії літа» слухали фармацевти і від семінаристів духовної семінарії волинської єпархії. А секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук подарував аптекарям області ікону Пресвятої Богородиці. Не забули привітати й ветеранів галузі ‒ вручили їм гвоздики.

«Сьогодні ми не маємо дефіциту з ліками. Майже третина аптек реалізує їх за знижками малозахищеним верствам населення. Чесно кажучи, я вражений, як аптекарі вичитують лікарські рецепти. Я, коли отримую рецепт, поверну і так, і так – нічого не розумію. А в аптеку прийду – мене питають скільки упаковок мені треба. Мабуть, почну вивчати латинь щоб спілкуватися з вам однією мовою», - зазначив у вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко.

Він нагородив почесними грамотами облдержадміністрації працівників галузі. Його уповноважили і вручити подяку Міністерства охорони здоров’я фармацевту Наталії Рибаковій.

Аптекарів області нагородили і грамотами обласної ради. Вручав їх перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач. «Одного разу я став свідком, як в аптеці представник однієї компанії переконував завідувача аптеки, очевидно, придбати певні ліки. Йому відповідали, що потреби такої немає. Але представник переконував, мовляв, скоро буде жовтень-листопад, почнуться соплі, горло… Тож я розумію, хоч погода не зовсім ясна – для фармацевтів це процвітання», ‒ пожартував Лобач.

Луцький міський голова Микола Романюк теж дав свою оцінку роботи волинських фармацевтів. «Всі говорять про медичну реформу. Але часто це говорять ті, хто у ній зовсім не розбирається. А ви завжди спокійно виконуєте свою роботу. Окрім екстреної та невідкладної допомоги, я вважаю, треба ввести ще один термін – «перша допомога». Бо з будь-якою хворобою приходять саме до вас», ‒ пояснив посадовець.

Він зазначив, що жодного разу під час прийому громадян не чув скарг на роботу працівників фармацевтичної галузі і вручив подяки міського голови. Серед тих, кому подякував мер Луцька, був і комерційний директор ТзОВ «Волиньфарм», депутат міської ради Валерій Бондарук.

До привітань долучився і начальник Держлікслужби в області Валентин Колотуха - вручив нагороди від своєї установи. Не забули привітати фармацевтів і в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації. Заступник начальника управління Валерій Руцький теж вручив почесні грамоти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Кідаютть народ на бабки.хто кришує та реально заправляє мережами аптек.чому ціна ліків міінімум на третю частину більша чим в єс.?чому держпідприємства отоварюються там в тридорога?тому що стабільність.шлюб бютовскіх аптекарів та бородатих їх пр..атронів..
Відповісти
Жирують свині на людській біді
Відповісти
А які накрутки на ліках роблять. Є чим гордитись і вигідна справа. Луцьк (і Волинь)по кількості аптек на 1000 населення займає одне з перших місць в Україні. Розвели трутнів.
Відповісти
Їх всі аптеки.розвод.класика.всім решту хто захоче вклинитись клім пояснить.друг апазіціонерів в міськраді поставлених зіцпредсідатєлями фармацевтики.фото зверху.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку привітали фармацевтів. ФОТО
20 вересень, 2013, 17:28
Волинське село у фото
20 вересень, 2013, 16:58