«З Любов’ю… до сала» визнали найкреативнішим фестивалем

«З Любов’ю… до сала» визнали найкреативнішим фестивалем
Луцький фестиваль «З любов’ю… до сала» переміг у трьох номінаціях рейтингу кулінарних фестивалів та свят України «Їли-пили-2011».

Рейтинг склали агентство УНІАН та інтернет-проект «Тут і там», інформує УНІАН.

Фестиваль любителів сала став лідером у номінаціях «Наймасштабніші фестивалі», «Найкреативніші фестивалі» та «Рекорди гурманів».

Щодо останньої номінації, то тут йдеться про футбольний м’яч, виготовлений із сала, діаметром більш як 6 метрів і вагою понад 400 кілограмів (на фото) та конкурс на швидкість поїдання сала, де переможець з’їв 1 кілограм сала з новим світовим рекордом – менш як за 9 хвилин.

Також у номінації «Наймасштабніші фестивалі» лідирують фестиваль «Червене вино» (Мукачеве, Закарпаття), фестиваль вина та меду «Сонячний напій» (Ужгород), Свято сиру та вина, Свято шоколаду, «На каву до Львова» та Свято пампуха (всі – Львів).

Серед найкреативніших фестивалів також – Фестиваль дерунів у Коростені (Житомирщина), «Короп-фест» (Тернопільщина), Фестиваль різників у селі Геча (Закарпаття) та Фестиваль полуниці в Черкасах.

У номінації «Вдалий старт» кращим став Фестиваль вина в Києві.
У номінації «Найсмачніша традиція» поза конкуренцією був Фестиваль «Червене вино» (Мукачево, Закарпаття), який проводився 16-й раз (найближчі суперники – Фестиваль вина та меду «Сонячний напій» (Ужгород) та Свято кавунів на Херсонщині пройшли вшосте).

Організатори рейтингу розповіли, що заявки на участь у ньому подали понад 30 кулінарних фестивалів та свят, які проводились на території України – від сільських та районних до всеукраїнських та міжнародних.

«При формуванні рейтингу, – каже голова експертної ради рейтингу, головний редактор УНІАН Олександр Харченко, – враховувались різні критерії: скільки років фестивалю чи святу, як багато гостей та учасників взяли участь у ньому, якою була географія фестивалю, які рекорди було встановлено. Оскільки важко співставити різні за масштабами, географією та статусом фестивалі, ми відійшли від минулорічного простого ранжування фестивалів за принципом «перше-друге та наступні місця» і обрали кращі фестивалі та свята за кількома номінаціями».

Довідка

Фестиваль «З любов’ю... до сала» 2011 року проводили у Луцьку вже вшосте. Автором ідеї і проекту є заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький.

Організатори кажуть, що, проводячи такий фестиваль, вони популяризують національний продукт українців, сприяють вихованню у людей поваги до всього українського.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: розваги
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще спостерігаючи за першим фестивалем, мала таємну надію, що це позорище наступного ж року накриється мідним тазом, а воно мало того, що живе й живе, ще й відзнаки якісь здобуває. Нудить і соромно від цієї шароварщини.
Відповісти
А мені подобається!
Тільки я б зробила його більш агрономічним, щоб це був свого роду всеукраїнський продуктовий ярмарок!
і поменше усіх тих витрибеньок, мішури, сувенірчиків ні до чого, поменше політики...
Відповісти