Кінь, який привіз господаря за тисячу кілометрів на Волинь, піде на ковбасу. ФОТО

Кінь, який привіз господаря за тисячу кілометрів на Волинь, піде на ковбасу. ФОТО
Чоловік, який приїхав на Волинь із Кіровоградщини 16-річним конем, хоче продати його.

На питання, чи не боїться, що тварину пустять на ковбасу, ‒ мовчить, ‒ пише Комсомольська правда в Україні.

Нагадаємо, про Василя Ільясова стало відомо на початку квітня, коли його виявили сидячим на узбіччі дороги поряд з містечком Вороновиця Вінницької області. Поруч пасся кінь, чиї копита були стерті до крові. Виявилося, що 18 березня житель села Третій Інтернаціональний у Кіровоградській області рушив у дорогу на Волинь, та вірний Орлик, якого впряг у віз без підков, здолав тільки 400 кілометрів шляху і звалився прямо на дорозі.

Василя помістили в лікарню , Орлика ‒ в зоокуточок дитячого садка. Чоловік розповідав, що кінь ‒ його єдиний друг і «синок». Іншої рідні немає, хата в селі покосилися. Ось і вирішив відправитися на Волинь, щоб пошукати притулку там, де колись був щасливим.

Василю з Орликом пропонували залишитися у Вінницькій області, але Ільясов виявився людиною впертою. Коли сам підлікувався і Орлика підгодували , знову запріг коня. Правда, вирішив повернутися додому, дати ще коню відпочити, паспорт собі зробити, ділянку землі продати. А коли з усім цим впорався, знову рушив на Волинь.

Вдруге до своєї мрії Василь виїхав 23 липня. Дивно, але 16-річний Орлик не підвів господаря ‒ витримав 1000 кілометрів шляху.

«Зовсім схуд, останні кілометри кров’ю стікав, задихався, але дійшов таки, ‒ зітхає господар, ‒ ледве-ледве... Під селом Северинівка потрапили ми в пастку ‒ віз колесом застрягла в ямі. Орлик спіткнувся, впав. Добре, поруч добра людина: проходив, спочатку пригнав свого коня, намагався нас витягти, а потім машину викликав. Ось в тому селі ми два дні простирчали. А так ніде не затримувалися, тільки на ніч зупинялися», ‒ розповідає чоловік.

До волинського села Буцин, де Василь збирався життя почати «з чистого аркуша», добралися 4 вересня. Але бажаного прийому Ільясов не побачив. Як і у Третьому Інтернаціональному, буцинівска хата прогнила, вимагала ремонту. А давні знайомі не могли приймати у себе довго.

«За пару місяців до приїзду Василь писав мені, що у нього все погано, роботи немає, будинок завалюється, ‒ згадує 63-річний Микола Синюк з Буциня. ‒ А я відписав, що й у нас не краще. Теж усе розвалилося ‒ лісгосп, колгосп, сільгосптехніка та сільгоспхімія. У моїх дітей немає роботи, у сусідських. А він ось взяв і приїхав. Пам’ятаємо, коли раніше тут жив, шив добротні шапки, сторожем працював на озері. І навіть з жінкою по газеті познайомився, вона з донькою приїхала. Тільки два місяці вони і прожили ‒ Василь ревнувати став благовірну до кожного стовпа. Коли виїжджав на Кіровоградщину, продав будинок одній сім’ї. Тепер хата знову нічийна, господар в ній помер, господиня подалася в Росію», ‒ розповів волинянин.

У селі кажуть, що Ільясов за молоток і пилку, було, взявся, та опустив руки. Чекав, напевно, що помічників багато набіжить, а в кожної сім’ї в селі свої клопоти. Ось і почав збиратися знову в дорогу. Тепер за кордон ‒ до Москви.

«У мене в Москві дядько живе, ‒ виправдовується Василь. ‒ Раніше писав листи, кликав до себе. Ось тепер поїду, подивлюся. Я дядька ще не сповіщав про свої наміри. Але знаю, що він живий. Ще в Москві живе племінниця, вона актриса, в серіалах знімається», ‒ каже Ільясов.

Розмовляючи по телефону, він зробив паузу і зізнався: «Орлика доведеться продавати. Шкода, звичайно, прощатися. Але не дійде до Москви, схуд зовсім. Я поїду на поїзді, може, на автобусі... Кому продам? Не знаю ще», ‒ і поклав трубку. Питання, чи не боїться, що вірний друг піде на ковбасу, так і залишилося без відповіді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коня жалко, его нет.
Відповісти
Коня жалко, а хозяина нет.
Відповісти
бідний коник
Відповісти
А ЧТО НЕЛЬЗЯ ЭТУ СКОТИНУ В ДУРДОМ ПОМЕСТИТЬ ИЛИ В ТЮРЯГУ ЗА ИЗДЕВАТЕЛЬСТВО НАД КОНЕМ
Відповісти
Останні новини
Кінь, який привіз господаря за тисячу кілометрів на Волинь, піде на ковбасу. ФОТО
21 вересень, 2013, 11:53