Росіяни готові «примиритися» з українським сиром

Росіяни готові «примиритися» з українським сиром
Росспоживнагляд готовий піти назустріч українським виробникам сиру, якщо вони будуть поставляти до РФ товар належної якості.

Про це повідомив 21 лютого глава відомства, головний санітарний державний лікар РФ Геннадій Онищенко, - інформує ФорУм.

«Ми вчора опублікували на своєму сайті повний перелік документів і дали сигнал виробникам надати документи. Якщо вони нас задовольнять, ми поїдемо з перевіркою», - сказав він.

Онищенко також додав, що кількість українських виробників, щодо яких запроваджено заборону на ввезення сиру до РФ, може бути розширена, якщо перевірки знову покажуть, що продукція не відповідає російським стандартам на молоко і молочну продукцію.

Він також додав, що у понеділок ввечері розмовляв з міністром сільського господарства України і висунув низку вимог щодо якості українських сирів.

Раніше керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що він вирішив призупинити виконання домовленостей з приводу розв’язання української «сирної проблеми», які були досягнуті 16 лютого на його переговорах з главою Міністерства аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком.

Нагадаємо, 11 січня Російська санітарна служба виявила перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який поставляється в РФ низкою українських виробників. А через місяць, 8 лютого глава Росспоживнагляду підписав документи про вилучення із продажу в Росії та зупинення ввезення до РФ сирної продукції трьох українських виробників.

Загалом на ринок Російської Федерації з України поставляють сир п'ятнадцять підприємств.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а "для своїх" якість залишатиметься попередньою? на мою думку, те,що роблять українські сировиробники,навіть сиром не має права називатися.
Відповісти