Apple звинувачує Motorola в махінаціях із ліцензуванням

Apple звинувачує Motorola в махінаціях із ліцензуванням
Корпорація Apple подала в Єврокомісію антимонопольну скаргу проти мобільного підрозділу компанії Motorola - виробник iPhone і iPad звинувачує компанію в порушенні правил ліцензування ключових технологій, на яких базуються індустріальні стандарти.

Про це інформує МacDigger.

Зокрема, Motorola отримала від Єврокомісії повідомлення про скаргу штаб-квартири Apple на порушення умов ліцензування ключових патентів на чесних умовах, які описуються поняттям FRAND (fair, reasonble and non-discriminatory).

В кінці січня Єврокомісія почала антимонопольне розслідування проти іншого крупного вендора Samsung Electronics. Ця компанія також підозрюється в тому, що не надає конкурентам чесний доступ до патентів на важливі мобільні технології, якими володіє.

Нагадаємо, на минулому тижні суд Німеччини підтримав патентний позов Apple до Motorola, претензії в якому стосувалися технології розблокування сенсорного екрану смартфона за допомогою жесту «Swipe to unlock».

До слова, патентне протистояння між Apple і Motorola (у той час ще не розділеної на дві компанії, однією з яких стала Motorola Mobility) почалося в 2010 році. Motorola подала в американський суд два позови проти конкурента, на які Apple незабаром відповіла зустрічними претензіями.

З тих пір компанії обмінялися позовами, в яких вказані десятки різних технологічних патентів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ІТ, Apple, Motorola
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Apple звинувачує Motorola в махінаціях із ліцензуванням
21 лютий, 2012, 12:08