Фінансування «тваринного підприємства» Луцька «зависло»

Фінансування «тваринного підприємства» Луцька «зависло»
КП «Ласка» немає грошей аби оплатити працю працівників, а депутати кажуть, що підприємство дарма набирало такий штат.

Питання про перерозподіл грошей міського бюджету та фінансово-господарський звіт підприємства розглядала постійна депутатська комісія з питань бюджету 23 вересня.

Підприємство просить виділити з міської казни 90 тисяч гривень. Цих грошей вистачить, аби профінансувати на деякий час роботу 14 працівників КП «Ласка». Як відомо, підприємство займається відловом, утриманням та стерилізацією безпритульних тварин.

Керівник підприємства Богдана Новарчук пояснює: сесія міськради затвердила статутний фонд підприємства 500 тисяч гривень. Втім, профінансувала лише 230 тисяч гривень. Тому таким чином просто надає вже затверджені видатки.

Натомість депутат Луцької міської ради Юрій Корольчук обурюється: навіщо було набирати такий штат, якщо надані з бюджету гроші та дохід підприємства не може покрити видатків фонду зарплати.

«Як ви могли набирати людей, якщо у бюджеті не було грошей?» - зазначав депутат.

Окрім цього, Юрій Корольчук переконував ставити в пріоритет вирішення проблем людей, а не «давати собакам гроші». А саме він зазначив, що на вулиці Дорошенка жителі будинку страждають від регулярного підтоплення через помилку владців. Внаслідок постійного підтоплення в будинку руйнується фундамент.

«Люди живуть гірше, аніж собаки! Не дражніть людей!», - закликав Корольчук.

Натомість його колега Сергій Григоренко зазначав, що потрібно знаходити компроміс. Зрештою комісія прийняла рішення, аби дослідити проблему жителів вулиці Дорошенка і підготувати необхідний кошторис витрат для фінансування з міського бюджету.

Директора ж КП «Ласка» попросили підготувати остаточну суму видатків для фінансування заробітної плати до кінця 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Корольчука на мило!
Втім, притулок як на мене, то просто відмивання коштів у вигляді тих працівників.
Відповісти
маленький нюанс: відмивання коштів не у вигляді тих працівників - а у вигляді їх керівника Новарчук та її покровителів;)
Відповісти
якшо працівникам притулку ніхто не даватиме гроші, то ніхто відловом собак не займатиметься, це означатиме ще більше скарг лучан на зграї псів. Це і є своєрідне піклування про людей, а не " даремне давання грошей собакам".

і для Павла, поїдь в притулок і подивись що там і до чого. Це єдина домівка для бездомних тварин, а вам все не так.
Відповісти
Підтримую... І так ті тварини вуличні бідолахи, їх б'ють, стріляють, труять... То давайте заберемо в них той єдиний прихисток, який такою тяжкою працею був створений...
І тут не проблема у тому, що людям не допомагають. Звичайно, допомога повинна бути надана як тваринам, так і людям, що знаходять в тяжкій життєвій ситуації: хворим, безпритульним (вибірково, лише тим, хто цього потребує), сиротам і т.д. І тут немає вини зоозахисників, що вони забирають чиїсь гроші.
Ну подумайте самі, оплата комунальних послуг в нас на рівні Європи, а саме ці гроші і витрачаються на різні соціальні програми. То чому в Єропі вистачає і на тварин, і на бомжів, і на онкохворих, а у нас - ні на що толком? Пан Корольчук мав би взагалі совість щось там ляпати з цього приводу - вже пачка мабуть в двері не входить. Краще б шукали шляхи вирішення цих проблем, наприклад вийняли в грошенята, які вони понапихали в свої широкі кармани, та допомогли б хоча б в одному з напрямків...
Відповісти
Останні новини
Фінансування «тваринного підприємства» Луцька «зависло»
23 вересень, 2013, 17:24