Як лучанина «розводили» на гроші

Як лучанина «розводили» на гроші
Невідомі шахраї спробували видурити в 61-річного лучанина Володимира Ткача гроші за нібито виграну ним автівку Шевроле Nivа (на фото).

«Ви виграли автомобіль Шевроле Nivа! Зверніться за такою-то адресою у місті Київ, і отримайте виграш…», - цитують Волинські новини текстове повідомлення про «виграш» авто.

Смс надійшло з номеру 0660485657. Коли його син Сергій зателефонував за вказаним номером, на тій стороні дроту запевнили, що автомобіль можна отримати всього за 1% його повної вартості. Тобто, якщо автівка коштує 141 тисячу, то перерахувавши 1410 гривень на певний рахунок, «щасливець» стане ще щасливішим – але вже власником автомобіля.

Окрім того, в смс була вказана адреса: місто Київ, вулиця Льва Толстого, 26, за якою теж була можливість звернутися.

Зауважимо, реквізити, на які мали б надійти кошти, організатори так званої акції обіцяли повідомити, коли людина з грошима підійде до терміналу.

Журналіст видання сам зателефонував на вказаний номер. З того боку пролунав приємний чоловічий голос, який представився працівником компанії «Лада-транс», запитав номер потенційного «щасливчика» та попросив перетелефонувати «рівно» через 15 хвилин.

«Информацию проверили, перезвоните, пожалуйста, с номера абонента, котрому пришло смс и тога мы предоставим весь блок информации», - пролунало за чверть години.

На запитання, чи не втратить актуальності «виграш», якщо в компанію зателефонують пізніше, у компанії запевнили, що ні.

До слова, в смс вказали і адресу сайту http://ladatrans.hol.es, на якому нібито розміщена уся інформація про акції і переможців. Сергій Ткач, однак, зауважив, що сайт відкрити вдалося лише одного разу. Але, каже, за кілька кліків той працювати перестав.

Додамо, по запиту «лада-транс» в інтернеті пошуковик пропонує такий сайт. Тут, на разі, опубліковано 236 коментарів користувачів, які або стали жертвами шахрайства, або інформують про можливий обман. Окрім того, вказані номери, з яких надходять смс.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а дальше що, телефонували через 15 хв?
Відповісти
Останні новини
Фото «типового» Володимира
24 вересень, 2013, 13:56
Як лучанина «розводили» на гроші
24 вересень, 2013, 13:33