Всесвітній потоп: повені, тайфуни, зсуви та зливи. ФОТО

Всесвітній потоп: повені, тайфуни, зсуви та зливи. ФОТО
Прихід осені супроводжується стихійними лихами і в світі, і в Україні.

Тільки з початку вересня жертвами повеней, тайфунів, зсувів і злив стали кількасот тисяч людей, ‒ пише ТВі.

Найбільше збитків негода завдала Таїланду, Китаю та Філіппінам. Там лютував тайфун «Усагі». Його назва з китайської перекладається, як «кролик». Повені в Таїланді завдали збитків близько 604 тисячам жителів цієї країни і стали причиною загибелі чотирьох людей. Загалом постраждали 4025 сіл у 21 провінції країни. Було проведено евакуацію населення з кількох районів Таїланду. Причиною повеней на сході, північному сході і частково в центральних регіонах країни стали тривалі зливові дощі.

У Китаї щонайменше 25 життів забрав найсильніший тропічний шторм року. Його супроводжували зливи та вітер швидкістю понад 180 км на годину, внаслідок якого найбільше постраждало південне узбережжя Китаю.

Унаслідок сильних повеней і зсувів, викликаних зливовими дощами, в Мексиці загинула щонайменше 101 особа. Стихія заблокувала рух автотранспорту та зруйнувала мости. А з відомого курорту Акапулько влада евакуювала більш ніж 58 тисяч туристів. До сильних повеней у Мексиці призвели зливові дощі, викликані тропічним штормом «Мануель» і ураганом «Інгрід», які практично одночасно прийшли 16 вересня з акваторій Тихого і Атлантичного океанів відповідно.

Тайфун «Усагі» досяг північних районів Філіппін. Швидкість поривів вітру сягала 260 км/ч. Було оголошено евакуацію, задля безпеки відключено електрику в північних провінціях головного філіппінського острова Лусон.

Не оминула негода й Україну. 12 вересня через дощ, який тривав шість годин, було залито водою вулиці Житомира. Під час зливи містом не курсували тролейбуси і повністю було зупинено рух транспорту в підтоплених мікрорайонах. Відомо, що за цей час випала місячна норма опадів. При цьому місцями глибина сягала метра.

На Одещині впродовж 12-14 вересня внаслідок сильних опадів було підтоплено 399 житлових будинків у 13 населених пунктах. Злива призвела до розмиття дамби. Півтисячі людей довелось евакуювати, двоє загинуло. Слідом за Одеською областю затопило і Рівненщину. Особливо дісталося центру міста.

У Києві 19 вересня через сильний дощ затопило Поштову площу. Дощова вода почала підтягувати до зливостоків будівельне сміття, якого на площі дуже багато через будівництво транспортної розв’язки. У підсумку зливостоки забилися, вода повністю затопила проїжджу частину, тротуари і почала підступати до готелю й магазинів, розташованих біля Поштової площі. Вода піднялася на 20 см, у деяких місцях глибина сягала 40-50 см.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Всесвітній потоп: повені, тайфуни, зсуви та зливи. ФОТО
24 вересень, 2013, 19:02