Стихійне лихо на Львівщині шокувало старожилів. ВІДЕО

Стихійне лихо на Львівщині шокувало старожилів. ВІДЕО
Старожили Самбірського району на Львівщині кажуть, що не бачили урагану подібно до того, який пронісся регіоном 23 вересня.

Шторм пошкодив понад три десятки будівель, - йдеться в сюжеті ТСН.

Кілька автомобілів, завалених деревами, ремонту вже не підлягають. Від пережитого містяни оговтуються досі. Місцеві мешканці розказують, що вітер здіймав у небо дахи, дерева тощо.

"Ціле подвір'я було завалене. Не могла вийти. Я маю так багато літ, але такого ше не бачила", - повідомила жителька Самбора Ірина Баранецька. Уже майже добу мешканці Самбора намагаються хоч якось накрити будинки, де зірвало дахи.

Наразі лише затягують поліетиленом і сподіваються найближчим часом отримати компенсації на відновлення пошкоджених будівель. Зокрема, представники місцевої влади пообіцяли допомогу.

При цьому, в інтернаті та школі, де зірвало частину даху, поки рятуються відрами.

"Підставляємо відра, щоб не капало на підлогу дерев'яну, оскільки це паркет. Місцями стеля вся замокає. Не знаємо, треба чекати на погоду, щоб добре висохло, а вже потім вживати заходів для перекриття частини цього даху на зимовий період", - зазначила директор школи Любов Мусійчук.



До рятувальників, які всю ніч розчищали місто від повалених дерев, сьогодні долучились і комунальники. Однак, городяни скаржаться на те, що подекуди ліквідація наслідків небезпечніша за саму стихію. Натомість рятувальники запевняють - буревій не завдав критичної шкоди.

"Пройшло досить таким вузьким фронтом, прямою лінією. Як він йшов такими наростаючими поривати, так і поривами виривав дахи, дерева. Самі масштаби не великі, але було порушено транспортне сполучення", - сказав керівник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ МНС України у Львівській області Ігор Ущапівський.

За попередніми підрахунками, відновити все розтрощене ураганом у Самборі обійдеться в понад мільйон гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Як він йшов такими наростаючими поривати, так і поривами..." - оце так і казав, "наростаючими поривати"???
Відповісти
Останні новини
Стихійне лихо на Львівщині шокувало старожилів. ВІДЕО
24 вересень, 2013, 22:13