На Волині досліджують, чим білоруський кар'єр загрожує Світязю

На Волині досліджують, чим білоруський кар'єр загрожує Світязю
На Волині розпочалася реалізація польсько-українського проекту, учасники якого досліджують, чи знищить озеро Світязь розробка Хотиславського кар'єру в Білорусі.

Студенти, які долучилися до ініціативи, проводитимуть експерименти, обстежуватимуть насадження на ділянці Хотиславський кар’єр–озеро Світязь, підбиратимуть і закладатимуть дослідні ділянки з метою моніторингу можливого негативного впливу діяльності на кар'єрі, - пише Слово Волині.

Участь в проекті беруть юнаки та дівчата з Шацького лісового коледжу імені В. Сулька, Національного лісотехнічного університету України в Львові і природничого університету, що в Любліні (Польща).

З дня приїзду – 16 вересня – вони вже встигли облаштувати свій побут (мешкають у гуртожитку ШЛК), побувати на екскурсіях територією коледжу, Шацького лісгоспу, Шацького національного природного парку, помилуватися пам’ятками древнього Луцька, зокрема, замком Любарта, а також знайти друзів серед українців. Наступний тиждень обіцяє бути для польських студентів ще більш насиченим різноманітними заходами і цікавими дослідженнями.

Студент Люблінського університету Мартін Шимчук вперше перебуває не лише в Шацьку, а й в Україні.

"Дуже багато спільного в природі прикордонних територій Польщі і України. Утім, такою кількістю озер, які сконцентровані в невеликому Шацькому районі, поляки похвалитися не можуть. Ми побачили найбільші з них. Особливо вразив Світязь. Щодо лісових масивів, то у вас вони молоді, а в Польщі більш древні, з віковими деревами. В нашому природничому університеті студенти здобувають чимало спеціальностей, але в Шацькому лісовому коледжі ми побували на дійсно унікальному майстер-класі з виготовлення чучел тварин, який провів викладач Борис Люшук", - розповів хлопець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині досліджують, чим білоруський кар'єр загрожує Світязю
25 вересень, 2013, 13:59