Мер Луцька пообіцяв «розсекретити» генплан міста та зарплати чиновників

Мер Луцька пообіцяв «розсекретити» генплан міста та зарплати чиновників
Міський голова Луцька Микола Романюк пообіцяв надати статус інформації з відкритим доступом Генеральному плану міста та відомостям про зарплати чиновників.

Відповідні зміни до розпорядження міського голови уже готують, – заявив мер IA ZIK.

Нагадаємо, 22 вересня на сайті Луцької міськради оприлюднили розпорядження градоначальника про затвердження переліку відомостей, що становлять службову інформацію. Ним затверджено цілу низку даних, що, на думку мерії, є службовою інформацією, тобто інформацією з обмеженим доступом

Однак, у цьому переліку окремі пункти виглядають щонайменше дивними. Зокрема, мер «засекретив» Генеральний план Луцька (п. 3.1 додатку до розпорядження), а також «відомості про заробітну плату працівників та відомості, що містяться у деклараціях про доходи» (п. 12.2 додатку до розпорядження).

Це розпорядження викликало гостру критику ЗМІ на адресу міської влади, яка постійно декларує власну відкритість. Отож, у мерії таки дали задній хід.

Микола Романюк заявив: «Якраз ми два дні спілкуємся, і я дякую засобам масової інформації, що привернули до цього увагу. Якщо чесно, підписуючи це розпорядження, я прочитав, що дійсно є посилання на відповідні законодавчі акти. Але, на жаль, в нашій державі так буває часом, що по одному закону – можна, а по іншому – не можна».

«Тобто я ще раз хочу задекларувати: ми працювали, працюємо і будемо працювати прозоро. На сайті міськради нічого не змінилося, будь ласка, заходьте: зарплата моя, моїх заступників, працівників апарату», – додав він.

Романюк стверджує: «Зміни ми будемо обов’язково вносити. Зараз працюють над цим питанням юристи, тому що є чинне законодавство. Але ми будемо працювати, що повернути статус-кво максимально можливе. Ясно, що стосується зарплат чи Генплану – ясно, що треба, щоб люди це бачили і знали».

Зі слів мера, внесення змін до його розпорядження варто чекати ще на цьому тижні.

«До кінця тижня зміни будуть внесені», – мовив Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як бувший справжній комсомольський ватажок.
Партія сказала "НАДО!", комсомол ответил "ЕСТЬ!".
Відповісти
Підтримую ! Генплан міста давно вже потрібно було зробити доступним для ознайомлення громади. Щоб не було як завжди - кусок парку вирубали - потім з'ясувалось що то "папэрэднікі" дозвіл надали- тобто ніхто не винуватий. А так - будуть усі знати - що де будується і кому в разі чого в морду дати.
Відповісти
Останні новини
«Волинь» підписала румуна
25 вересень, 2013, 14:49
У Луцьку побили міліціонера
25 вересень, 2013, 14:48
Мер Луцька пообіцяв «розсекретити» генплан міста та зарплати чиновників
25 вересень, 2013, 14:43