Український письменник ‒ на чаті ВолиньPost

Український письменник ‒ на чаті ВолиньPost
Сучасний український письменник Андрій Кокотюха, автор найкращого історико-патріотичного твору - роману «Червоний» за версією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова-2012», візьме участь у чат-конференції інтернет-видання ВолиньPost.

Розмова відбудеться у п’ятницю, 27 вересня. Початок ‒ о 16:30.

Ставити питання можуть тільки зареєстровані на ВолиньPost користувачі.

Довідка

Перший художній твір написав у віці 7 років, хоча художні якості цього твору досі ніким не оцінені. До 12 років читав і писав лише казки. Мріяв стати бібліотекарем. Працював збиральником меблів, різноробочим та муляром на будівництві. Закінчив факультет журналістики Київського університету ім.. Т. Шевченка.

Перше оповідання опубліковане в 1987 році. У 1991 році написав кримінальну повість «Шлюбні ігрища жаб», яка отримала в 1995 році нагороду видавництва «Смолоскип». Після виходу окремою книжкою в 1996 році повість стала називатися «романом», отримала позитивну оцінку від батьків та друзів автора, і широкий негативний розголос у пресі. Завдяки цьому Кокотюха відразу став одним із відомих сучасних українських письменників.

Працюючи у видавництві «Смолоскип» пакувальником книжок, у період з 1994 по 1999 рік організував понад сто «гастролей» молодих українських письменників у сімнадцяти регіонах України. Був їх безпосереднім учасником. У 1998 році звільнився з видавництва «Смолоскип», хоча співпрацю з ним не припиняв до 1999 року. Потім видавництво офіційно розірвало стосунки з молодим письменником через його «антиукраїнські» настрої, які полягали в публічному прочитанні фейлетону про сучасний стан української культури.

Пише українською та російською мовами.

Письменник та журналіст Андрій Кокотюха любить літературу, кіно, алкоголь, збирати гриби. Байдужий до політики, спорту, кави, одностатевого сексу і наркотиків. Не любить українських політиків, футболу, борщу, вареників, макаронів, хімії як шкільного предмету, свого колишнього класного керівника, Філіпа Кіркорова та Віктора Павліка, їздити громадським транспортом, стояти в чергах, чогось чекати в своїй державі та від своєї держави, працювати в сільському господарстві (за Буквоїд)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: чат
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже з клімчуком мало бути і пшик
Відповісти
Останні новини
Український письменник ‒ на чаті ВолиньPost
26 вересень, 2013, 10:39