Митрополит Ніфонт: я не достойний звання «Почесний громадянин Волині»

Митрополит Ніфонт: я не достойний звання «Почесний громадянин Волині»
Керуючий Волинською єпархією УПЦ МП, митрополит Волинський і Луцький Ніфонт вважає, що не достойний звання "Почесний громадянин Волині".

"Але я того звання не достойний. Адже хіба я чогось вартий без людей та без духовенства? Ми всі разом – велика родина і сім’я нашої Церкви, трудимося для блага Церкви і народу", - розповів він Волинській правді.

"Може, збоку воно й видніше, але я без людей нічого не значу. Люди гуртуються, тримаються, відгукуються на мої прохання, йдуть назустріч і допомагають один одному. Щиро дякую тим депутатам, які проголосували за мене недостойного. Старатимуся і надалі послужити на користь і державі, і Церкві", - додав священнослужитель.

Митрополит зауважив, що його не дивує те, що депутати не сперечалися щодо присвоєння його звання "Почесний громадянин Волині".

"Ми ж ні з ким не сперечалися, не билися, не влаштовували мітингів та протестів, не захоплювали храмів. Нами керує любов, милосердя, віра, терпіння і надія. Без цього віруючі люди не зможуть знайти шляху до спасіння", - пояснив він.

Нагадаємо, 3 вересня у Волинській обласній раді присвоїли "почесних громадян" митрополиту Ніфонту та нардепу Катерині Ващук. Щодо останньої кандидатури в залі "точилися" тривалі дискусії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніхто з цих кандидатур не заслуговує цього звання, Катерина Ващук голосує за закони і поправки, які проти тих же волянин діють, але регіональській більшості і перебіжчикам якось всерівно... а для священика якось не гідно опускатися до таких нагород, він повинен служити Богу і допомагати людям, а не брати нагороди і казати, що ніби-то негідний, це ницо...
Відповісти
Якщо вважає, що недостойний звання, то можна й відмовитися. У свій час люди відмовлялися від президентських відзнак. І це їм тільки до честі було
Відповісти
Чому власне священик має відмовлятись? Якшо по суті, то перелік почесних громадян це ті - ким гордиться наше суспільство. Хіба Ніфонт не є одним із них?
Відповісти
Факт присвоєння почесних звань саме цим особам свідчить лише про одне - нема ще у нас ні своєї держави, ні своєї державної влади. Нажаль...
Відповісти
Пишите так, бо просто заздрите!!!
Відповісти
Святители не желают славить ЗАКОННОГО ЦАРЯ! ЭТО и есть ОТСТУПЛЕНИЕ от постановления Святого Духа, которое не простится вовек! Владыки сами сократили свою присягу Помазаннику Божию, чтобы НЕ СЛУЖИТЬ Царю и не учить этому народ! Разве Духовенство не знает, что этого делать нельзя?! Знают, но умышленно делают! Предантихристово Священство все почти погибнет - огонь вечный! У Ария разверзлось чрево и выпал кишечник - по молитве Святителя Афанасия Великого. Вот был молитвенник пред Богом! А нынешнее Духовенство мнит о себе высоко, да в какую пропасть они идут?! СТОИТ ТОЛЬКО им смириться и НАЧАТЬ СЛАВИТЬ ЦАРЯ НЕБЕСНОГО И ЕГО ПОМАЗАННИКА - все станет С ГОЛОВЫ НА НОГИ, и жизнь настанет - МЕД И МЛЕКО! Можно спасти мiр от антихриста, все в руках [Русских] Архиереев, но они - за безбожную власть!
Відповісти
Останні новини
Митрополит Ніфонт: я не достойний звання «Почесний громадянин Волині»
26 вересень, 2013, 09:12