Синоптики повідомили, коли буде бабине літо

Синоптики повідомили, коли буде бабине літо
За прогнозами синоптиків, потепління в Україні варто чекати з 4 по 10 жовтня.

У першій половині місяця повітря прогріється до +15...+18 градусів, однак ночі будуть холодні, - пише ТСН з посиланням на заступника голови Укргідрометцентру Анатолія Прокопенка.

У другій половині жовтня температура очікується на рівні +2-5 градусів.

За його прогнозами, на початку жовтня погода не сильно буде відрізнятися від вересневої, хоча подекуди очікуються невеликі заморозки.

"У перші дні жовтня, 1-3 погода очікується приблизно така ж, як зараз. Помірні дощі, менше їх буде на заході країни, температура - 2-8 градусів тепла вночі, подекуди заморозки на грунті та в повітрі до -0,5 градусів. А вдень - 8-13 градусів по всій Україні, і тільки в Криму і на Закарпатті буде дещо тепліше, до 16-18 градусів тепла", - зазначив Прокопенко.

За словами синоптиків, суха і тепла погода може порадувати українців з 4 по 10 жовтня.

"В цілому жовтень - дуже мінливий місяць. Були випадки, коли і в повітрі морози доходили до 8 градусів, але не можна говорити, що це повториться", - повідомив заступник голови Укргідрометцентру. Крім того, в жовтні у аграріїв буде можливість закінчити осінню посівну кампанію, яку у вересні перервали дощі, оскільки грунт досить просохне.

"З 30 вересня по 4 жовтня ймовірні невеликі дощі лише в північно-східних регіонах, на решті території - без опадів, - додала заввідділом аграрної метеорології Тетяна Адаменко. З 5 по 7 жовтня синоптики сподіваються на формування антициклону.

"Тобто, можливо, буде період гарної сонячної погоди. Це забезпечило б просихання ґрунту, необхідне для того, щоб закінчити сівбу озимих культур до середини місяця. Хоча для основної частини території це будуть пізні, так звані ризиковані посіви.

Тільки для південних областей нормальний термін - до кінця жовтня", - говорить фахівець. Також у жовтні синоптики очікують маленьке бабине літо.

"Сонечко вигляне в проміжку між 7 і 9 числом, вдень буде до +15, не більше, але вночі холодно, 2-3 градуси. У другій половині місяця почнуться заморозки, поки на грунті, буде сильний вітер змінних напрямків. Сезон футболок закінчений", - сказав Некрасов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони вже "прогнозували" те бабине літо на 23-24 вересня.... Де воно?
Краще б не позорились...
Відповісти
Останні новини
Синоптики повідомили, коли буде бабине літо
26 вересень, 2013, 09:50