Фігурантів «Касетного скандалу-2» хочуть позбавити мандатів

Фігурантів «Касетного скандалу-2» хочуть позбавити мандатів
Народних депутатів Романа Забзалюка (БЮТ) та Ігоря Рибакова («Реформи заради майбутнього») можуть позбавити мандатів через корупційний скандал у парламенті.

Як інформує Радіо Ера ФМ, відповідну постанову зареєстрували у парламенті.

У фракції БЮТ вважають, що говорити про позбавлення мандата нардепа Романа Забзалюка – аморально. І наполягають на створенні тимчасової слідчої комісії парламенту з підкупу депутатів у Верховній Раді.

«Будь-які заяви про те, що потрібно позбавити депутатської недоторканності пана Забзалюка, а не ту людину, яка все це робить і сьогодні продовжує робити… Я думаю, що це неправильно, я думаю, що це носить аморальний характер», - - заявив лідер фракції БЮТ Андрій Кожем'якін.

У то же час керівник Інституту правової політики Микола Оніщук вважає, що народні депутати Забзалюк та Рибаков не можуть бути позбавлені депутатських повноважень за участь в «корупційному скандалі», оскільки така можливість не передбачена Конституцією.

Нагадаємо, спікер Володимир Литвин вважає, що Генеральна прокуратура повинна внести подання про позбавлення депутатських повноважень Романа Забзалюка та Ігоря Рибакова, якщо доведе їх винність у справі про підкуп.

Нагадаємо, 8 лютого Роман Забзалюк повідомив, що за перехід з фракції БЮТ в групу «Реформи заради майбутнього» він отримав від Рибакова $ 450 тис.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фігурантів «Касетного скандалу-2» хочуть позбавити мандатів
21 лютий, 2012, 17:11