Мерія оприлюднила список підприємств-боржників із зарплати

Мерія оприлюднила список підприємств-боржників із зарплати
Луцьку мерію не влаштовують темпи погашення міськими підприємствами заборгованість із зарплати своїм працівникам – загалом ця заборгованість на 1 лютого сягнула 4 мільйонів 654 тисячі гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міськради.

Як зазначив заступник міського голови Василь Байцим на засіданні комісії з питань ліквідації заборгованості з виплати заробітної плати, із загальної заборгованості 2 мільйони 22 тисячі гривень не віддали робітникам економічно активні підприємства. Майже 900 тисяч заборгували підприємства, які призупинили діяльність. А понад 1 мільйон 730 тисяч -підприємства-банкрути.

За даними мерії, заборгованість із виплати заробітної плати на кінець 2011 року мали підприємства: Луцьке підприємство електротранспорту (983 тис. грн), товариства «Свемон-Волинь» (64,8 тис. грн), «Каскад-транспорт» (73,2 тис. грн), Торговий дім «Луцьккондитер» (13,7 тис. грн), «Довірче товариство – перша Волинська фінансово-будівельна компанія «Траст-Інвест-Буд» (27,3 тис. грн), дочірнє підприємство «Мостозагін № 60» товариства «Мостобуд» (693,4 тис. грн) та підприємство «Автогосподарство Волинської обласної ради» (53 тис. грн).

Прикро, що всі боржники, крім Торгового дому «Луцьккондитер», заборгованість на 1 лютого у порівнянні з початком року збільшили.

Як зазначили чиновники міськради, з’явились у переліку й нові боржники: товариства «Меблі-Вікторія» (89,6 тис. грн), «Газгарант» (13,9 тис. грн) і приватне підприємство «Енерго-світ» (10,5 тис. грн).

На тлі цієї невтішної статистики радісним є те, що середня заробітна плата в економіці та соціальній сфері міста за 2011 рік перевищила середньо-обласний показник на 8,9 % і становить 2 171 гривню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відповідально кажу, що в одному з найбільших боржників по зарплаті 100%-й замовник послуг по контрактах - держава.
Відповісти
Останні новини
Мерія оприлюднила список підприємств-боржників із зарплати
21 лютий, 2012, 17:39