У Луцьку опалювальний сезон розпочнеться вчасно, ‒ директор «Луцьктепла»

У Луцьку опалювальний сезон розпочнеться вчасно, ‒ директор «Луцьктепла»
Директор ДКП «Луцьктепло» Олександр Киричук стверджує, що, незважаючи на скрутне становище, опалювальний сезон 2013-2014 років розпочнеться вчасно. Сподівається, що він пройде без зривів.

Як відомо, опалювальний сезон стартує 15 жовтня. Але при настанні середньодобової температури повітря нижче 8°C протягом трьох діб, тепло можуть подати раніше, ‒ пишуть Відомості.

«Щодо нашої готовності, то наведу цифри: станом на 10 вересня зроблено капітальний ремонт і заміну 2,6 км тепломереж, поточний ремонт ‒ 113 км. Виконано поточний ремонт 51 котельні та 46 центрально-теплових пунктів. Капітальний ремонт зроблено на двох ЦТП (просп. Відродження, 12, вул. Ветеранів, 17). Проведено обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем опалення і гарячого водопостачання в 614 житлових будинках міста. По всіх районах облцентру поетапно проведено гідравлічні випробування трубопроводів теплових мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання. Ми виявили 48 пошкоджень трубопроводів системи теплопостачання. Наразі вони вже ліквідовані», ‒ розповів директор.

Щодо боргів, то Киричук зазначив, що станом на 1 вересня підприємство боргувало за природний газ, спожитий у 2012-2013 роках, 98 млн грн. «Нам же заборгували 101 мільйон. Зокрема, державний бюджет не відшкодував 51 млн грн різниці у тарифах по населенню і три мільйони різниці у тарифах по бюджетних організаціях. Не відшкодовані пільги та субсидії на суму 11 млн грн, бюджетні організації боргують мільйон, а населення ‒ 32 млн грн, заборгованість інших споживачів становить три мільйони. Як тільки розрахуються з «Луцьктеплом», ми розрахуємося зі своїми боргами», ‒ стверджує посадовець.

Влітку споживачам, які заборгували за послуги з теплопостачання більше 10 тис. грн, ДКП «Луцьктепло» обмежувало послуги з гарячого водопостачання. Директор ДКП розповів, що відключення проводилося шляхом відрізання і заварювання вводу на квартиру боржника.

«Таким чином без гарячої води залишилося 69 квартир боржників. Відновлення подання гарячої води в квартиру буде можливе лише після погашення всієї суми боргу за централізоване теплопостачання й оплати послуг із виконання робіт із підключення до системи гарячого водопостачання. Для споживача воно коштуватиме майже 220 гривень. До речі, відколи ми почали проводити цю роботу, приріст заборгованостей зменшився. Споживачі ж, у яких було перекрито гарячу воду, намагаються відразу ж погасити заборгованість хоча б частково», ‒ каже Киричук.

Щодо встановлення теплових лічильників у квартирах лучан, то директор ДКП каже, що право на встановлення такого лічильника мають не всі споживачі. «Така технічна можливість є лише в новобудовах, де це передбачено проектом. Тариф на видачу технічних умов на встановлення поквартирних лічильників теплової енергії ще не затверджений, це питання вирішується на рівні місцевого самоврядування», ‒ резюмував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі продають магазин
26 вересень, 2013, 14:41
У Луцьку опалювальний сезон розпочнеться вчасно, ‒ директор «Луцьктепла»
26 вересень, 2013, 14:12